cultura

Dani Torrent il·lustra un ‘Àlbum per a dies de pluja' ple de poesia per a tothom

És el seu tercer llibre editat per Cal·lígraf, després de ‘Piu-piu' i ‘El extraño caso de la madre abogada'

També estrena el conte interactiu ‘Net i polit'

L'il·lustrador Dani Torrent (Barcelona, 1974) ha publicat recentment Àlbum per a dies de pluja, el seu tercer llibre per a l'editorial empordanesa Cal·lígraf , després de Piu-piu (2013) i El extraño caso de la madre abogada, aparegut la tardor passada. Aquest creador crescut a Llampaies (Alt Empordà) ha il·lustrat també llibres escrits per altres autors –per exemple, Estofat de Vacunin, un recull d'articles del seu pare, Jaume Torrent–, però la seva obra més personal es troba en aquests àlbums il·lustrats, “per a nens, però no exclusivament”, en els quals és també l'autor d'uns textos amb un to poètic i intimista que no necessiten ser gaire descriptius perquè “les imatges ja expliquen moltes coses”, com també era el cas de Mi abuelo Carmelo ( Kalandraka ).

En el cas d'Àlbum per a dies de pluja, el nen protagonista explica en el text que l'últim dia d'estiu és el seu preferit, perquè l'endemà ell i la seva família hauran d'anar al col·legi i a la feina, però mentrestant tots plegats viuen intensament un dia ple d'al·licients i moments màgics que ell va retratant amb la càmera que li acaben de regalar, per omplir amb aquestes fotos radiants un àlbum per als dies de pluja. “I és que demà anirem tots molt enfeinats, sí, però les coses realment importants són les que hem fet avui”, conclou el nen.

Dani Torrent també acaba de publicar un conte infantil interactiu per a iPad i iPhone, titulat Net i Polit / Clean and Bright ( Chiquimedia ), que inclou diverses animacions i està protagonitzat pel senyor Net i la senyora Polit, que vivien en una casa neta i polida amb el seu fill Silvestre... Net i Polit.

Gregal edita ‘Les cartes d'en Marc'

L'escriptor i editor Jordi Albertí (Cassà de la Selva, 1950) ha editat el llibre Les cartes d'en Marc, il·lustrat per Montse Buñuel (Granollers, 1968) i editat per Gregal dins la seva col·lecció de literatura juvenil. Aquest llibre de 160 pàgines narra la història d'en Marc, un noi suec que durant l'hivern treballa a Andorra com a monitor d'esquí. Quan acaba el curs, en Marc ha d'anar-se'n i promet a la Tània, una de les seves alumnes, que li enviarà una carta des de cada ciutat que visiti durant el seu viatge per bona part d'Europa i la Mediterrània, amb històries, contes i llegendes d'Algèria, Líbia, Egipte, Israel i les illes gregues, entre altres indrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia