cultura

‘Geografies del souvenir', al 3r Esquerra de CoEspai

Azahara Cerezo i Olga Taravilla obren avui aquesta exposició sobre el turisme

L'exposició Geografies del souvenir, d'Azahara Cerezo i Olga Taravilla, s'inaugura avui a les 19 h a l'Espai 3r Esquerra de CoEspai (c/ Anselm Clavé, 32, 3r pis), on es podrà visitar fins al 29 de febrer, d'11 a 13 h i de 16 a 19 h.

Geografies del souvenir va ser un dels projectes guardonats dins dels premis G! 2014 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la beca de recerca Yvette Barbaza. El projecte, desenvolupat durant el 2015, va consistir en la recerca a través de les xarxes socials de souvenirs turístics de la Costa Brava-Pirineus que han compartit els seus usuaris viatgers.

La proposta, també subvencionada amb una beca Kreas de l'Ajuntament de Girona, parteix d'aquest treball que actualment s'està portant a terme, però també vol esdevenir-ne un mirall i suggerir un trajecte invers en forma d'exposició. En aquesta segona fase s'han recollit souvenirs adquirits i guardats pels gironins com a records dels seus viatges a altres indrets del planeta. “Hem establert un diàleg d'anada i tornada, de viatge dels objectes, les imatges i els records”, afirmen Cerezo i Taravilla, que s'han acostat al fenomen turístic com una historiadora de l'art i com una artista que treballa amb nous mitjans. L'exposició resultant recull els resultats del projecte d'investigació juntament amb les aportacions que han fet les persones que hi han participat enviant souvenirs dels seus viatges.

“El souvenir pot semblar que és una marca de producte, reproduïble i vendible, però és quelcom més que un objecte que es pot comprar a qualsevol botiga de marxandatge, és l'experiència d'un viatge, la memòria d'un recorregut que s'ha encapsulat en qualsevol dels formats possibles”, diuen les autores del projecte, que també es plantegen com ha canviat la idea de souvenir en un món dominat i transformat per les xarxes socials, on cada vegada es comparteixen més les experiències de viatges. “Com guardem les memòries dels viatges en la nostra contemporaneïtat? Són ara les galeries de fotos virtuals els souvenirs que abans teníem al prestatge de casa?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE