cultura

La Bressola celebra a Girona el 40è aniversari

Trenta-cinc nins i nines de les escoles nord-catalanes van actuar ahir al Municipal, amb el grup de ‘Xerramequ'

Les escoles de La Bressola commemoren el 2016 els 40 anys d'activitat continuada a la Catalunya del Nord i ahir van triar Girona per iniciar la celebració de l'efemèride, amb el concert Sem Nord, fem Bressola!, que va tenir lloc al Teatre Municipal i va estar protagonitzat per 35 nins i nines de La Bressola. Durant el concert, que va omplir la platea, la mainada i el grup de Marc Serrats Xerramequ van interpretar16 cançons populars.

A l'acte hi van intervenir la presidenta del Parlament, Carme Forcadell (“La Bressola és un miracle i un exemple per a nosaltres per la seva tenacitat i la seva lluita”); el nou alcalde de Girona, Albert Ballesta, en el seu primer acte tot just “sortit del forn”, i el músic i diputat Lluís Llach, que des de fa molts anys –quan va llegir a l'entrada d'una escola francesa un cartell on deia “prohibit escopir i parlar català”– és un “militant absolut i quotidià de La Bressola, com molta gent de la cançó”. També hi van parlar el president de l'Associació d'Amics de La Bressola, Aleix Andreu, i la directora de La Bressola, Eva Bertrana, que van parlar de dificultats, però també d'un esperit irreductible: “A tot arreu on hi hagi un nen o una nena que vulgui estudiar català, ha de poder-ho fer.”

“Girona té un significat especial per a La Bressola, pel suport que sempre li han donat les institucions i personalitats de la ciutat, en especial Francesc Ferrer i Gironès, impulsor dels Amics de La Bressola i primer president de l'associació”, va recordar la presentadora de l'acte, l'actriu Cristina Cervià. L'Associació d'Amics de La Bressola, que té més de cinc-cents socis, es va constituir formalment el 1986, ara fa 30 anys.

La Bressola, que aquest curs té més de mil alumnes (“No en tenim més perquè ens falta infraestructura”), sempre ha donat molta importància a la música i, juntament amb els Amics de La Bressola, ha impulsat en els últims anys diversos projectes musicals en què més de cinquanta instrumentistes i cantants han recuperat mig centenar de temes populars i tradicionals, amb el lema Fem sonar les musiquetes, que s'ha concretat en tres discos.

Ahir, Xerramequ (guitarra) va tocar amb un grup que completaven Albert Vila (baix) i Xarli Oliver (bateria), més Rafalito Salazar (Ai Ai Ai) com a convidat especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona