cultura

Senyor Mit edita el seu segon disc, ‘El teu vestit m'encanta'

El grup del músic selvatà Carles Serras presentarà el nou treball el 12 de febrer a La Mirona

Es va gravar als estudis Vigatà de Breda amb els músics tocant junts

Senyor Mit , el projecte més personal del músic i compositor selvatà Carles Serras, ha publicat el seu segon disc, El teu vestit m'encanta (Altafonte/Panda), un treball creat més en equip que el seu debut,
Juny, juliol, agost (2013), que Serras va gravar pràcticament en solitari. El nou disc ja es va presentar el 13 de desembre passat al centre cultural Serafí Pitarra d'Hostalric, la localitat natal de Serras, i la gira continuarà el divendres 12 de febrer a La Mirona de Salt (22.30 h, 7 i 10 euros), en un cartell doble compartit amb Minerva, la banda gironina encapçalada per la cantant Abril Gabriele i el guitarrista Lluís Rodríguez, procedent de The Pepper Pots. A la banda de Senyor Mit hi ha també Enric Fluvià (baix), un altre excomponent de The Pepper Pots –ara amb Montreal 76, on Serras toca la guitarra–; el bateria Andreu Revilla, que havia tocat amb Net Flanders, i Laia Frigolé, polifacètica soprano gironina que aporta veus i teclats a Senyor Mit. Ella també és la veu solista d'El somni de la Mary, tema que tanca el disc com a bonus track, i que és un arranjament d'una partitura de Haydn sobre el tema popular escocès Mary's dream, amb la lletra adaptada al català per Frigolé.

El grup va gravar les 10 cançons del disc ara fa un any als estudis Vigatà de Breda, “tocant tots alhora per captar millor el so de la banda”, diu Serras sobre aquest disc “menys nostàlgic i més positiu que el primer, amb guitarra elèctrica en gairebé tots els temes”. En el disc han col·laborat Pau Marcos (viola de gamba), Elisabeth Bataller (violí) i Domènech Surroca (violoncel), a més de la cantant Neus Aguer a El bar de la Neus i el trompetista Pol Riubrugent (Juantxo Skalari) a Passatger, la cançó d'on s'ha extret la frase que dóna títol al disc. Íngrid Riera és l'autora de la portada i el llibret del CD.

Senyor Mit actuarà el 27 de febrer a la FNAC de La Maquinista i el 13 de març, en format acústic, al Celtic Bar de Girona. Carles Serras també és component dels grups Removida 80 i Ghetto 84.

Joan Enric Barceló i la història d'estiu de ‘Desembre'

Desembre, la quarta cançó del disc, ha estat triada com a single i videoclip de presentació d'El teu vestit m'encanta. Per gravar Desembre, Senyor Mit va reunir, trenta anys després, els quatre protagonistes d'una foto d'infància: Pau Marcos, Carles Serras i el seu germà Jordi, i el músic vidrerenc Joan Enric Barceló, d'Els Amics de les Arts. “En Joan Enric estiuejava a Hostalric, i tots quatre jugàvem junts en una piscina comunitària”, explica Carles Serras. A Desembre, Joan Enric Barceló canta, Pau Marcos toca la viola de gamba i Jordi Serras recupera la guitarra elèctrica després de molts anys.

En realitat, la cançó no té res a veure amb la foto dels quatre nens a la piscina: “Desembre parla sobre el món del teatre, que m'agrada moltíssim. He estudiat a l'escola El Galliner i formo part del grup Més o Menys Teatre d'Hostalric”, diu en Carles.

El videoclip, dirigit per Christian Guiriguet, narra la història d'uns vells amants, entre el somni i la realitat, i es va gravar en escenaris naturals del Montseny (Santa Fe) i Osona (Savassona), en consonància amb el bosc de la portada del disc i el que evoca també l'escenografia creada per Pablo Paz per als concerts de presentació del disc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia