cultura

Carnestoltes 2016

Que la festa de carnaval t'acompanyi!

El cap de setmana més intens de carnaval a les comarques gironines va viure ahir el primer dia de rues i comparses. A Lloret de Mar, Platja d'Aro, Palamós, Girona, Banyoles i Santa Coloma de Farners, entre molts altres municipis, molta gent va triar una vestimenta per a l'ocasió i es va maquillar per fer goig, i milers de persones van anar a veure com desfilaven.

A Lloret, l'endemà del concurs de disfresses al lloc de treball, on els empleats municipals van convertir-se en balladors de Bollywood, hi va haver la rua. Hi van prendre part vint-i-dues colles, entre carrosses i comparses, que van desfilar per l'avinguda de Vidreres, el carrer dels Mestres, l'avinguda del Rieral, l'avinguda de Just Marlés, el passeig Agustí Font i la plaça de la Vila.

El carnaval de la Costa Brava Sud, que inclou Lloret, Blanes i Tossa, ha triat aquest any l'eslògan Que la festa t'acompanyi, per promocionar els actes dels tres municipis. Hi són explícites les referències de la saga Star Wars (o La guerra de les galàxies) i la frase “Que la força t'acompanyi”.

Polseres taronges

Lloret, a més, és un dels municipis catalans on es van repartir més de 2.000 polseres taronges per identificar els infants. D'aquesta manera, s'intenta que els pares no s'angoixin en cas de pèrdua del menor. La iniciativa forma part d'una proposta de la Generalitat. Avui, en el carnaval conjunt de la Costa Brava Sud, serà el torn de la rua de carrosses i comparses de Blanes (a les 5) –ahir hi va haver activitats per als més petits– i la Gran Ressaca clourà la trilogia el dissabte 20 a Tossa.

A Platja d'Aro, hi va haver la doble rua de carnaval de carrosses i comparses, amb sortida a les 11 del matí i a les 4 de la tarda. Hi van participar més de 80 colles, i les vencedores s'han conegut aquesta matinada en el ball de carnaval al Palau d'Esports i Congressos.

A Palamós, la batucada del matí acompanyada de la colla Els Pirats va precedir la gran rua de la tarda, en què van participar més de 60 comparses i carrosses. Els organitzadors van aportar cadires pels carrers on va discórrer la rua. A la nit, tocava el ball de disfresses.

Guanya Canya i Conya

En la rua de divendres a la nit de Sant Feliu, la colla Canya i Conya, amb el títol Au!! Quin paradís!!, va liderar la classificació de comparses [vegeu imatges de dalt], al davant de Xulivert, [email protected] (la millor de les ganxones) i Els Emmaskarats. En carrosses petites, va vèncer Golfo's&Gracs, i en classificacions especials, Els Emmaskarats es van endur el premi a la simpatia.

A Girona hi va haver moviment al matí amb disfresses i vendes al Mercat del Lleó. A la tarda, entre altres barris, hi va haver xerinola a Sant Narcís, amb xocolatada inclosa. A Banyoles hi va haver rua infantil a la tarda i rua d'adults a la nit i la matinada. A Santa Coloma, després de la rua nocturna de divendres, ahir hi va haver la rua de carnestoltes; a la rotonda de l'ajuntament, les carrosses i les comparses podien exhibir-se ballant durant 120 segons. En altres pobles de la Selva, com ara Hostalric, Breda i Sant Hilari, també hi va haver gresca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia