cultura

Impulsen a Girona un cicle que reivindica les llengües

Constarà de tres actes, que tindran lloc entre el febrer i el maig, amb la llengua i la literatura com a eix vertebrador

Els Amics de la Unesco de Girona, el Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) i els Serveis Territorials del Departament de Cultura impulsen en els pròxims tres mesos a Girona un cicle d'activitats al voltant de les llengües i la literatura. El cicle Llengua · Poesia · Llibre consta de tres actes, que coincideixen amb tres dates assenyalades: el Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), el Dia Mundial de la Poesia (21 de març, tot i que l'acte serà el 17) i el Dia Mundial del Llibre, per Sant Jordi.

Dolors Reig, presidenta d'Amics de la Unesco de Girona, i Montserrat Mas, directora del CNL de Girona, expliquen que han volgut dotar d'un fil conductor les activitats que en anys anteriors organitzaven separadament.

El 21 de febrer es farà una passejada literària pel Barri Vell dedicada a Ramon Llull. Enguany se celebren 700 anys de la mort del filòsof i la passejada recorrerà diversos indrets de la ciutat que representen les cultures –cristiana, jueva i musulmana– amb què va estar en contacte. A cada parada es llegiran fragments de la seva obra en diverses llengües.

El 17 de març, a la biblioteca Carles Rahola es farà la lectura, en més de quinze idiomes, d'un poema inèdit de l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs. La lectura de la poesia s'intercalarà amb l'actuació musical de 4x1.

Finalment, a partir de Sant Jordi i fins al final de Girona, Temps de Flors hi haurà poemes sobre flors exposats als aparadors de diversos establiments de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia