cultura

Tiana vol més art al carrer

Aquest any l'Ajuntament tirarà endavant el projecte de creació del Museu a Cel Obert, que té l'objectiu d'omplir d'art urbà diferents espais de la vila

Convidaran artistes de renom perquè presentin propostes

Fer visible l'art a diferents punts de Tiana i, al mateix temps, posar remei als problemes de les parets buides que acaben degradades és el doble objectiu que inspira la creació del Museu a Cel Obert de Tiana. Amb el projecte artístic que es posarà en marxa aquest mateix any es vol acostar al municipi els millors artistes urbans del moment perquè hi facin els seus murals i també altre tipus d'intervencions com ara escultures o instal·lacions. La idea, a llarg termini, és poder dissenyar un itinerari que recorri els diferents punts del poble on es pugui trobar alguna obra integrada al Museu a Cel Obert.

A hores d'ara l'Ajuntament treballa en la creació d'un cens d'espais que es podrien incorporar al projecte. La regidora de Cultura, Núria Blasco, avança que en un primer moment es pensa en parets i façanes de titularitat púbica, però no descarta que més endavant propietaris particulars puguin interessar-se pel projecte. “Creiem que és una bona manera de mantenir en condicions alguns espais però, en tot cas, han de ser els propietaris que s'avinguin a fer-ho”, assegura la regidora.

El pressupost municipal per a aquest any inclou una partida de 10.000 euros que permetrà per donar el tret de sortida al Museu a Cel Obert i incorporar-hi, abans que s'acabi l'any, la primera intervenció artística. Per triar els projectes que s'acabaran materialitzant, està previst fer un concurs públic. “A Tiana tenim molt bons artistes però la idea és obrir també la convocatòria a altres de fora que vulguin presentar projecte”, manté Blasco. A més de murals, els responsables municipals pensen que és possible incorporar altres modalitats d'art al carrer més enllà de la pintura.

Aquest és un dels punts forts del projecte, que també vol créixer amb la incorporació d'aportacions que puguin fer joves de la vila que es vulguin afegir a la iniciativa. Per això, explica Blasco, està previst reservar alguns espais del municipi específicament a aquests projectes de joves tianencs.

LES FRASES

A Tiana tenim molt bons artistes, però la idea és obrir també la convocatòria a altres de fora que vulguin presentar projectes
Estem treballant en l'elaboració d'un cens d'espais públics que més endavant es poden ampliar
Núria Blasco
Regidora de cultura de Tiana

L'antic edifici de Correus serà el primer espai

L'Ajuntament ja ha seleccionat el primer espai que es destinarà al projecte. Es tracta de la façana de l'antic edifici de Correus, situat a l'avinguda d'Isaac Albéniz, una de les vies més transitades del poble. A hores d'ara hi ha un mural antic a la paret que necessita ser reemplaçat perquè està força deteriorat. El treball triat perquè el substitueixi serà la primera intervenció d'art urbà que passarà a integrar el Museu a Cel Obert de Tiana.

El procés, que ha començat després de l'aprovació de la primera partida consignada al pressupost municipal, culminarà al setembre, quan està previst que es doni a conèixer el nom del primer projecte guanyador en el marc de la festa major de Sant Cebrià. Per això, els responsables municipals en breu començaran a treballar en les bases que han de definir el concurs per a l'adjudicació de l'espai on es farà la primera intervenció d'art urbà. Segons la regidora de Cultura, Núria Blasco, es treballa amb la previsió que la convocatòria del concurs es faci abans de l'estiu. Paral·lelament, s'ha de fer el condicionament de la paret perquè l'artista guanyador pugui treballar en condicions. El consistori també posarà a disposició del creador escollit tots els materials necessaris perquè pugui fer el seu treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia