cultura

La incursió de Manel Fortis en el gènere negre

L'escriptor olotí presenta demà a l'Orfeó d'Olot el seu quart llibre

Ànimes negres és el títol de la nova novel·la de l'escriptor olotí Manel Fortis, que ha dedicat a les víctimes de la violència de gènere. “La dedico a les persones que pateixen per algú que té ànima negra”, ha dit. Ell mateix ha explicat que el seu nou llibre és una novel·la negra, on hi ha violència de gènere, alcoholisme, pedofília, un futbolista d'elit… “Des del primer moment se sap qui és l'assassí, és a dir, que no hi ha ben bé una intriga, tot i que té una sorpresa”, ha avançat.

Manel Fortis ha informat que la inspiració l'ha trobada en una pel·lícula de fa anys en què s'explica l'assassinat del president dels Estats Units mentre fa un míting a Salamanca a causa d'un atemptat amb bomba per part d'ETA des dels punts de vista dels diferents protagonistes: els terroristes, un periodista, etc.

A Ànimes negres, també hi ha diferents històries relacionades arran de l'assassinat d'una dona: el germà de l'assassí, la germana de la víctima, algú que escolta la ràdio, droga, pedofília... i una sorpresa final inesperada, però molt creïble.

És la quarta novel·la de Fortis, després de Reina, Enmig d'enlloc i Can Pistraus. “Es el meu quart llibre, però és el primer. Als altres sóc molt jo i Ànimes negres és ficció total, és el primer en què em sento escriptor, escriptor”, ha sentenciat.

La portada del llibre és de Jèssica Oliveras i l'edició és de l'editorial Temenos, de Barcelona. Es presentarà demà a les dotze del migdia a l'Orfeó Popular Olotí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia