Llibres

sant jordi - poesia

sam abrams / david castillo

Amb alè autobiogràfic

En el bell recorregut que planteja aquest llibre, trobem des dels seus inicis a Bolonya i Casarsa, els anys de la guerra, el dialecte friülà de la seva mare i tot el manicomi ideològic, des del pare feixista a la militància comunista. La magnífica edició bilingüe ha estat traduïda per Gerard Cisneros en un català que brolla amb tota la brillantor i intensitat de Pasolini. Redactat entre 1966 i 1967, el llibre es pot inscriure entre les obres més reeixides de l'astre italià.

Poeta de les cendres
Pier Paolo Pasolini
/ Edicions Poncianes
Sang barata
Eduard Sanahuja i Yll
AdiA Edicions
Una publicació ben i ben oportuna. Oportuna perquè és un model immillorable de com han de ser les antologies d'autor. Oportuna perquè ens aporta una introducció general que ens permet conèixer més de la vora l'obra d'un poeta de llarg recorregut que per diverses raons no ha rebut l'atenció crítica que es mereix. Feu-vos un favor i no deixeu passar aquest llibre! 
Pluja de foc
Carles Rebassa
Edicions Terrícola
El gran poeta mallorquí ha trencat gairebé una dècada de silenci amb un pas endavant, que demostra plenament la seva maduresa formal dins uns poemes carregats de saviesa. El realisme de les situacions i la manera d'expressar-les, amb la claredat, provoquen una sensació de calfred, de plenitud, de simbiosi amb el lector.
Camp de bard
Ponç Pons
Edicions Proa
Un llibre extens i àgil, on el menorquí desplega tota la seva màgia personal i verbal en una defensa ardida de l'art i la vida. La vida viscuda plenament és la matèria primera de la poesia i l'art poètic és una eina cognitiva de primera magnitud per explorar la vida a fons.  Un llibre calladament ambiciós i rigorós. Premi Miquel de Palol.
Poesia completa
Lluís Solà
Edicions de 1984
Inqüestionablement la joia de la corona dels llibres de poesia d'aquest Sant Jordi. 1.052 pàgines que apleguen tota la producció lírica, de 1958 a 2015, amb algunes llacunes, d'un dels gegants de la poesia catalana moderna i contemporània. Els autèntics lectors de poesia ja es poden preparar per firar-se. Imprescindible!
Oslo
Emília Rovira Alegre
Viena Edicions
El debut d'una jove que reparteix el talent entre la música i la literatura. Una sèrie de 50 haikus distribuïts en sis seccions que narren una història que comença amb l'allunyament i el desplaçament físic a Noruega que, per mitjà de la relació amorosa, es resol en una profunda experiència d'acollida, arrelament i alteritat. Rovira Alegre va obtenir el premi Joan Teixidor.
Els avisos
Bartomeu Ribes Guasch
Arola Editors
El darrer llibre de l'estrella ascendent de la poesia de les Balears. El poeta de la recerca insaciable, el poeta de les preguntes inacabables i inextingibles sobre el sentit de totes les coses, les petites i grans veritats de l'existència, de la funció de l'art, sempre des del punt de vista del compromís moral i humà infrangible. 
Obre les mans
Xavier Macià
Edicions 62
Una profunda crisi existencial amenaça la personalitat i l'obra de l'autor.  El llibre és la commovedora i sincera crònica de la lluita aferrissada del poeta per remuntar la crisi i sortir-se'n en l'àmbit humà, vital, moral, intel·lectual i artístic. Per anar bé, tothom hauria d'adquirir aquest recull. Premi de Poesia Ausiàs March.
Neu negra
Marc Romera
Labreu Edicions
Partint del pretext puntual d'un cant sobre la doble pèrdua del pare i el mestre, els 50 poemes d'alta concentració textual es van eixamplant temàticament fins a convertir-se en una reflexió aprofundida sobre la vida, la mort, el pas del temps, la llengua, l'art poètic... Un llibre per assaborir-lo lentament. Poesia autèntica.
Teologia poètica d'un sol ús
Raquel Santanera Vila
Viena Edicions
Un primer llibre breu i subtil però alhora contundent d'una poeta jove que caldrà tenir en compte. A partir de dues suites de poemes esqueixats, abruptes, fragmentats i reptadors, l'autora dispara amb bala contra convencions i absoluts, a la recerca de l'autenticitat de les coses, sempre inestable i fugissera. Santanera és una brillant premi de Poesia Martí Dot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia