Altres

Mireia Vilalta publica ‘Apnea' i el preestrena amb un acústic al Xantar

La cantant i guitarrista gironina presentarà també, avui, el videoclip de ‘Res de nos'

La presentació oficial del disc tindrà lloc el 21 de maig a La Mirona

La cantant i guitarrista gironina Mireia Vilalta preestrenarà aquesta tarda el seu primer disc, Apnea, amb un concert acústic acompanyada per la seva banda al Xantar Bar de la plaça del Pou Rodó de Girona (18 h, gratuït). Després, es presentarà el videoclip de la cançó Res de nos, gravat en una cambra frigorífica per Àlex Boix i Francesc Rosado. Serà tota una festa, entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre, durant què les 120 persones que han ajudat a finançar el disc a través de Verkami podran recollir els CD i la resta de recompenses, des de tasses i pues fins al disc en USB i solos de guitarra de 30 segons personalitzats. La presentació oficial del disc tindrà lloc el 21 de maig a La Mirona (22.30 h, 8 i 10 euros), amb la banda ja electrificada: Marc Vilalta, a la bateria; Ricard Caula, al baix; Àlex Alarcón, a la guitarra rítmica; Mariona Fàbregas –amb qui la Mireia comparteix el duet de versions The Maria's– com a corista i percussionista, i Eduard Baztán –coproductor del disc, que es va gravar al seu estudi The Búnqer de Quart–, amb la guitarra acústica.

Masteritzat als prestigiosos estudis Cadizfornia, Apnea inclou deu cançons pròpies, cinc cantades en anglès i cinc en català, marcades estilísticament pel “rock, el blues, el soul i tots els estils amb què he crescut, però tractats d'una manera molt personal”, diu Mireia Vilalta, nascuda a Bescanó fa 26 anys, que va estudiar biotecnologia a Vic i treballa com a professora de ciències en una acadèmia. Les seves cançons, amb títols com ara Town of blues, Sons i paraules, The chair i l'esmentada Res de nos volen transmetre “optimisme i positivisme”. “Les cançons expliquen el meu dia a dia, el que sento en cada moment”, explica Vilalta, que, des de petita, ha escoltat a casa “molt bona música internacional” i que, sota la influència de Gary Moore, Mark Knopfler, BB King, Eric Clapton o Santana –de qui té una guitarra PRS signada, com a guanyadora del premi Acustik 2014 de Strenes–, va començar a tocar amb 15 anys la guitarra elèctrica. Amb el seu germà Marc, el 2007, va formar el grup Tan de Bo, que va publicar un disc i, actualment, també forma part de Gir , que prepara el segon disc.

Per Sant Jordi, llançament del disc amb rosa

La diada de Sant Jordi, tindrà lloc el llançament del primer disc de Mireia Vilalta, tant en format físic com a través de les principals plataformes digitals, com ara Itunes i Spotify. A més, el mateix dissabte 23 d'abril, Mireia Vilalta serà a la parada de la botiga Tallaferro a la Rambla de Girona, entre les 4 i les 7 de la tarda, per signar exemplars del disc Apnea, i els compradors del seu CD rebran com a regal una rosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia