cultura

El govern “blindarà” els festivals

El govern de la Generalitat es va comprometre ahir a crear abans de l'estiu un marc legal que permeti “blindar la celebració dels festivals de música catalans”, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictés fa unes setmanes una sentència en què donava la raó a un veí de Vilanova i la Geltrú que havia denunciat la concessió d'una llicència municipal al Festival Nowa Reggae.

Una comissió de treball integrada pels departaments de Cultura, Interior i Territori i Sostenibilitat, així com associacions de promotors, festivals i ens locals, estudiarà a partir de la setmana vinent les accions que cal emprendre per garantir la celebració amb normalitat dels festivals. Una modificació de la futura llei d'espectacles, ara en procés de tramitació, segons fonts del Departament de Cultura, podria ser la via per fer-ho.

“Un cas aïllat”

Tot i la inquietud que la sentència del TSJC va generar en festivals d'arreu de Catalunya, Jordi Gratacós (president d'ARC, entitat que aglutina mànagers i promotors) va parlar ahir del cas de Vilanova com “un cas aïllat” que, no obstant això, hauria de fer “estar atents” els ajuntaments “perquè un fet així no torni a succeir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia