cultura

El Centre Porsche Girona rep Warhol, el rei del pop

L'exposició itinerant ‘Caravana Pop Art', que es pot visitar fins demà, inclou deu serigrafies i dos cotxes amb les cares de Marilyn i la llengua dels Stones

L'exposició itinerant Caravana Pop Art, que recorre entre el març i el juliol una quinzena de ciutats de l'Estat espanyol i Portugal, es va inaugurar ahir al vespre al Centre Porsche Girona , on es podrà visitar fins demà aquesta singular mostra que vol relacionar el geni creador d'Andy Warhol (1928-1987), rei indiscutible del pop art i un dels artistes més influents del segle XX, amb el de Ferry Porsche (1909-1998), pare del mític model 911 i fill del fundador de la marca, Ferdinand Porsche. Com es va remarcar ahir, el Porsche 911 i les sopes Campbell's de Warhol continuen sent un referent, mig segle després de la seva creació, i van donar als seus creadors la immortalitat a la qual aspiraven.

L'exposició, que coincideix amb el llançament del nou Porsche 718 Boxster, està formada per deu serigrafies originals signades per Warhol, entre les quals hi ha algunes de les seves obres més conegudes, com ara els retrats de Mick Jagger i Jimi Hendrix, un autoretrat, una llauna de sopa Campbell's i l'homenatge a Marilyn Monroe que va titular Mort d'un ídol de tot Amèrica. També hi ha dues serigrafies de la sèrie Ladies & gentlemen, del 1975, en què Warhol va retratar per pur plaer diversos desconeguts, com a contrapès als seus retrats de reines i poderosos –en la mostra hi ha dos porters de la discoteca Studio 54: pura ambigüitat sexual– amb una elaboració més lliure, senzilla i immediata que en altres obres seves. Les deu obres estan instal·lades sobre uns cavallets atípics, dissenyats específicament per a l'exposició viatgera: aquestes estructures són una rèplica gegant de la clàssica maleta metàl·lica de Porsche Design, amb un fons que evoca les parets d'alumini de la Factory warholiana. Al centre de l'exposició –inaugurada amb unes coreografies de l'escola Nou Espiral de Salt– hi ha dos cotxes, un Boxster Spyder i un 911 Turbo S, amb dues imatges icòniques: Marilyn i la llengua dels Rolling Stones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia