cultura

L'Escala beca el projecte pictòric i literari ‘Vides fluides'

La pintora Elina Cerla i l'escriptor Jofre Casanovas han guanyat la XVIII Beca Internacional de Primavera

Treballaran durant tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries

La pintora francobritànica Elina Cerla (Londres, 1976) i l'escriptor català Jofre Casanovas (Barcelona, 1977) han guanyat la XVIII Beca Internacional de Primavera de l'Escala, amb el projecte conjunt Vides fluides, que proposa combinar retrats pictòrics i escrits de personatges singulars del municipi. Cerla i Casanovas ja s'han instal·lat a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on desenvoluparan el projecte durant tres mesos, del 15 d'abril al 15 de juliol. Aquest any, també s'ha habilitat part de la Casa del Gavià, al centre de l'Escala, com a taller per desenvolupar la part pràctica del projecte i, quan acabi la beca, com a sala on s'exposarà el treball resultant, a partir del qual també es publicarà un llibre. A més, durant el procés creatiu, els becats també aniran mostrant l'evolució del seu treball als alumnes de les escoles locals.

“El resultat d'aquest projecte multidisciplinari seran els retrats pictòrics acompanyats dels seus respectius retrats en format de relats on, per donar resposta a l'exploració sobre la identitat, traç i paraules, llenguatge pictòric i llenguatge literari dialogaran entre ells”, expliquen els guardonats. “Els relats, nascuts del contacte directe amb les persones durant les sessions, tindran una base biogràfica, però l'objectiu és transcendir la mateixa. Una vivència, un petit fet, un record, seran el centre de narracions on aquest punt central contindrà una càrrega simbòlica i un ressò perquè se senti més enllà de la persona en concret i s'acosti a la mateixa vida de l'Escala”, afegeixen Cerla i Casanovas.

El jurat de la Beca Internacional de Primavera de l'Escala està format per Lluís Roura, Manolo Sierra, Jordi Rodríguez-Amat, Enric Tubert i Josep Maria Simon.

El regidor de Cultura de l'Escala, Rafel López, ha destacat la “vinculació molt pròxima de la beca amb l'Escala i els escalencs, fet que ajuda a acostar el projecte al poble”, més encara amb propostes com Vides fluides.

Un espai ideal per crear amb tranquil·litat

Els guanyadors de la Beca de Primavera de l'Escala durant l'última dècada han estat l'artista alemany Olaf Quantis, el 2007; l'argentina María Fernanda Piamonti, el 2008; Marta Vergonyós, el 2009; Rosa Masdeu, el 2010; Pere Bellès, el 2011; Xavier Escribà, el 2012; el grec Panos Mitsopoulos, el 2013; Mar Serinyà, el 2014, i Job Ramos, el 2015. Tots ells han aprofitat la Beca de Primavera per desenvolupar projectes en un marc tan tranquil i ideal per crear sense interferències com la Casa dels Forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia