cultura

L'art troba el seu paper

Setze galeries de Barcelona proposen per tercer any un circuit d'exposicions que apleguen més de mig miler d'obres sobre paper

L'oferta
és eclèctica,
amb material
de diferents èpoques a partir dels 100 euros

Al sector de l'art se li retreu sovint falta d'imaginació per connectar amb el públic. Però hi ha iniciativa que sí que saben trobar la complicitat inesperada de molta gent a priori poc motivada. Aquesta ha estat la força d'El paper de l'art, un original cicle d'exposicions que es va inventar fa tres anys amb més rauxa que seny Gabriel Pinós, l'actual president del Gremi de Galeries, i que ara, a punt d'afrontar la tercera edició, ja comença a pensar en gran. Enguany, seguirà sent un circuit per 16 galeries de Barcelona, del carrer Consell de Cent i del nucli antic de la ciutat, però el 2017, amb un ajut promès del Departament de Cultura, abraçarà també museus i centres d'art.

Aquesta edició de transició, que se celebrarà durant tot aquest mes, té els mateixos estímuls, i algun d'afegit, dels altres anys. Una oferta immensa i eclèctica de creacions artístiques que reivindiquen el paper i les moltes tècniques i disciplines que s'hi projecten: el gravat, l'aquarel·la, el dibuix, la fotografia... Més de 500 obres, algunes de les quals de preus molt assequibles (a partir dels 100 euros), i de moments històrics ben diferents, des del segle XVII fins als nostres dies, és un material per no acabar-se'l. Hi ha peces de grans icones de l'art internacional (Fernand Léger, Victor Vasarely), a la galeria Barbié; del grup Dau al Set, a l'espai de Dolors Junyent; una mostra força curiosa de les obres que tenen a les seves llars els propis galeristes, a Clavell & Morgades... I el que no és habitual és que tot plegat convisqui amb propostes més populars, per exemple de còmic i il·lustració –Esegé a Gothsland o Mariscal a Eude.

L'entrada a totes les exposicions és gratuïta. Però el secret d'El paper de l'art torna a ser el mateix: un passaport que pot agafar tothom en qualsevol de les galeries participants. Un document imprescindible per obtenir els 16 segells que acrediten haver visitat totes les exposicions. I, un cop ple, s'entra en el sorteig d'un premi valorat en 3.000 euros, amb els quals el guanyador podrà comprar alguna, o algunes, de les obres exposades. A més, enguany, i com a novetat, hi ha un altre sorteig que consisteix a triar la millor exposició del cicle. El premi és un viatge de cap de setmana a Suïssa amb un passi especial per visitar la fira Art Basel i diversos museus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia