cultura

cultura

MÚSICA

Pop al capvespre

La vigatana Carla, germana de Joana Serrat, publica ‘Night thoughts', un disc de pop amb sintetitzadors que avui presenta en el marc del ‘Primavera a la ciutat'

“Amb Lali Puna vaig tenir la sensació d'haver trobat la música que realment m'agradava”

Es diu Carla, té 25 anys i és un dels talents emergents que, aquesta setmana, desfilaran pel Primavera Sound. El seu debut, Night thoughts (Sones), és un disc de sintetitzadors analògics i electrònica fina i intrigant que es va començar a coure, potser, quan la cantant i teclista vigatana, de petita, escoltava un dia rere l'altre els discos dels seus germans: en Toni, que ara l'acompanya a la bateria, i la també cantant i compositora Joana [Serrat], més propera al folk. “A casa s'hi escoltava Xesco Boix, Bob Dylan... però, com que jo era la germana petita, potser em vaig enganxar a una altra música. Els meus germans escoltaven Everything but the Girl, Sade... i, més tard, quan vaig començar a escoltar Lali Puna i The Postal Service, vaig tenir la sensació d'haver trobat la música que realment m'agradava.”

Amb aquests i altres referents, Carla –a qui algú ja coneixia per les seves col·laboracions esporàdiques en concerts de la seva germana o dels també vigatans La Iaia– presenta Night thoughts, un disc elegant i a estones vintage centrat en sintetitzadors que, algunes vegades, sonen “melancòlics” i, d'altres, “tenen aquell so tan especial que semblen de joguina”. “He estudiat piano clàssic, i a casa hi havia un piano de paret, però va ser amb els teclats quan vaig començar a interessar-me per sons diferents”, explica Carla. “M'agrada afegir capes de sons a una base repetitiva de piano natural o de Fender Rhodes.”

Produït per Edu Martínez i masteritzat per l'enginyer britànic John Davis (col·laborador de Blur i Lana del Rey), Night thoughts, amb cançons com In the forest fetes a partir de somnis, apel·la a la nocturnitat que s'evoca en algunes de les cançons. “No sóc una persona nocturna i, de fet, hi ha dues o tres cançons absolutament lluminoses i diürnes, però a l'hora de buscar en el disc un fil conductor, vaig adonar-me que la majoria de cançons pertanyien a aquells moments d'introspecció tan habituals en el capvespre”, assegura Carla.

Night thoughts (el
mateix títol que el nou treball dels britànics Suede, un dels grans reclams d'aquest Primavera Sound) es podrà escoltar avui a les vuit del vespre a l'Apolo dins el ‘Primavera a la ciutat', una de les branques del festival.

El Primavera Sound s'estén per Barcelona

Encaparrat, d'un temps ençà, a estendre la seva programació més enllà del parc del Fòrum (seu, a partir de dijous, del gruix dels concerts d'aquesta 16a edició), el Primavera Sound té en marxa des d'ahir les diferents activitats de l'anomenada ‘Primavera a la ciutat'. LCD Soundsystem, abans del seu concert de dijous al Fòrum, oferirà avui al Barts una actuació en sala les entrades per a la qual es van exhaurir en minuts. L'Apolo, a més de Carla, aplegarà aquest vespre bandes com ara SG Lewis i Deradoorian. I, demà, al Fòrum, en el marc d'una jornada inaugural gratuïta, hi actuaran els britànics Suede (amb un repertori completament diferent del que oferiran l'endemà al mateix espai) i Sr. Chinarro, entre altres. La branca professional del festival, finalment, en marxa a partir de demà, es farà al CCCB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia