cultura

Ludivers convertirà Girona en un gran tauler de joc

El III Festival de les Cultures de la Imaginació omplirà d'activitats el centre de la ciutat, del 16 al 19 de juny

El cap de setmana del 16 al 19 de juny, Girona tornarà a convertir-se en un gran tauler de joc gràcies a la tercera edició de Ludivers , el Festival de les Cultures de la Imaginació, que omplirà el centre de la ciutat d'activitats gratuïtes per a totes les edats. Coorganitzat per l'associació Ludus Mundi i el centre cívic del Barri Vell-Mercadal, Ludivers repeteix la seva estructura habitual en planetes temàtics repartits per diferents espais urbans, que aquest any es complementen amb diverses òrbites: instal·lacions lúdiques interactives de gran format que estaran situades en altres espais com ara la Rambla i la plaça Mercaders per consolidar un circuit que es vol anar ampliant en futures edicions per acabar creant una espècie de “Girona, temps de jocs”.

Hi haurà el Planeta Juganer a la plaça Constitució (divendres a diumenge, de 17 a 24 h), plantejat com el gran espai de ludoteca amb jocs de taula moderns i tradicionals; presentacions de novetats editorials, un espai comercial dedicat a la venda de productes lúdics i la representació d'altres festivals francesos i catalans. El dissabte i el diumenge, el Planeta Juganer inclourà també un nou espai d'autors, prototips i tornejos diversos a l'espai cívic Mercadal (11 a 17 h).

El Planeta Econstruïm s'instal·larà a la plaça Independència (dissabte i diumenge, 11 a 21 h), on es podrà crear, manipular i construir lliurement amb materials com ara la fusta, el cartró i el suro.

El Planeta Articiència estarà situat el dissabte al carrer Nou, amb tallers artístics i científics per a totes les edats, i la col·laboració de Cosmocaixa i de la càtedra C4D de la UdG.

El Planeta Click & Dit, dedicat al joc i les noves tecnologies, amb taller de dron inclòs, estarà al centre cívic del Barri Vell-Mercadal; el Planeta Imaginari, el diumenge al carrer Nou, amb la col·laboració del Museu del Cinema, i el Planeta Gastrolúdic es reforçarà a la plaça de Santa Susanna del Mercadal amb propostes culinàries i tallers en què participaran diversos restaurants locals durant tot el cap de setmana. A la mateixa plaça tindran lloc diversos espectacles a càrrec de La Bleda, Lu Arroyo, Pep Duran, Khan Cartrö i el mag Fèlix Brunet.

El III Ludivers es va presentar ahir amb la participació de l'alcaldessa, Marta Madrenas; la regidora Sílvia Paneque, responsable de la xarxa de centres cívics, i els codirectors del festival, Pau Regincós (Ludus Mundi) i Marta Combis, directora del centre cívic del Barri Vell-Mercadal, que van destacar que Ludivers s'integra en el concepte de Girona com a ciutat educadora.

Seminari amb Imagine Elephants

Una de les novetats d'aquesta edició serà el Seminari Ludivers, un espai que “neix amb l'objectiu d'aprendre, debatre i aprofundir diferents temàtiques del joc”. Aquest any el seminari té com a protagonista Imagine Elephants , “un projecte transmèdia centrat en la importància del joc espontani”, impulsat per l'associació gallega sense ànim de lucre Samthing Visual. El dijous 16 tindrà lloc al centre cívic del Barri Vell-Mercadal la presentació i projecció del seu documental (18 h, gratuït) i el divendres es portarà a terme un seminari de 8 hores sobre el joc espontani (40 euros; inscripcions al centre cívic: 972 01 00 05) adreçat especialment a professionals del món educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia