cultura

La nova galeria Jecsalis va ‘Més enllà del Dau al Set'

El galerista holandès Richard van der AA vol “recuperar artistes històrics que han quedat en l'oblit”

Dedicarà una mostra retrospectiva a Manel Bea

“Revisar la creació pictòrica catalana i espanyola a partir de la segona meitat del segle XX, recuperar artistes històrics que han quedat en l'oblit, i posar èmfasi en artistes que han triomfat fora de l'àmbit català i espanyol sense haver rebut el mateix reconeixement al seu propi país, sense oblidar-se d'artistes més consagrats però amb poca visibilitat al territori gironí.” Aquests són els propòsits fundacionals de la nova galeria d'art Jecsalis , de Sant Feliu de Guíxols, fundada recentment i dirigida pel gestor cultural i fotògraf holandès Richard van der AA.

La galeria Jecsalis va obrir les seves portes en el número 3 del carrer de l'Hospital el 24 de juny amb la inauguració de l'exposició col·lectiva Més enllà del Dau al Set, amb una selecció de divuit obres, bàsicament pintures i dibuixos, que marquen perfectament la línia que vol seguir la nova galeria. A l'exposició, hi està present l'informalisme de Lluís Bosch, Josep Hurtuna, Romà Vallès i Manel Bea; la “molt desconeguda geometria catalana”, ben representada per Joan Puig Manera i Joan Claret; l'art cinètic de d'Alberto Fabra, Josep Navarro i també Puig Manera; el pop-art de Jordi Galí i Evru/Zush; el conceptualisme del grup Catalans de París, amb una obra de a sèrie Irreversibles de Jaume Xifra i un dibuix dels inicis d'Antoni Miralda, així com també obres d'artistes “tan singulars” com ara Pic Adrian, Manuel Salamanca i Luis Claramunt. L'exposició es completa amb una litografia de Joan Brossa i un dibuix original de Joan Miró. Més enllà del Dau al Set es pot visitar fins al 20 d'agost, de dijous a dissabte (18 h a 21 h) i en hores convingudes.

Abans de final d'any, Jecsalis dedicarà una exposició retrospectiva a Manel Bea, en el 20è aniversari de la seva mort, a Castell d'Aro, que inclourà “obres importants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú