cultura

Woody Allen, televisiu

El director, de 80 anys, debuta en la realització de sèries televisives amb una comèdia romàntica de sis episodis, protagonitzada per Miley Cyrus i ell mateix

La sèrie, titulada ‘Crisis in Six Seasons', s'estrenarà a finals setembre als EUA

Tenint en compte l'edat d'or que viuen les sèries televisives i el traspàs que hi ha de talents del cinema cap a la petita pantalla, era estrany que Woody Allen no s'hagués decidit a fer el pas cap a la televisió. Finalment, als seus 80 anys, i sense deixar el seu ritme habitual de dirigir un film de cinema a l'any, el realitzador novaiorquès acaba d'enllestir la seva primera sèrie per a televisió, Crisis in Six Seasons, una comèdia romàntica de sis episodis, de mitja hora cadascun, que està previst que s'estreni als EUA el 30 de setembre vinent a la plataforma Amazon.

L'argument de la sèrie, ambientada als anys 60, gira al voltant d'una família de classe mitjana que rep la visita d'un escriptor, Sidney Muntzinger –interpretat pel mateix Woody Allen–, que capgira les relacions entre els seus membres. Sobre la resta del repartiment de la sèrie, va cridar l'atenció que Allen triés l'actriu i cantant Miley Cyrus, que està acompanyada per John Magaro, Rachel Brosnahan i Elaine May.

A principis d'aquesta setmana es va fer públic un avançament de minut i mig de la sèrie, que mostra Woody Allen (vestit amb el seu habitual jersei verd) en una barberia, demanant al barber (Max Casella) que li talli els cabells a l'estil de James Dean. “No puc fer que semblis James Dean –li diu el barber–. Podria treballar els teus cabells durant deu anys i mai t'assemblaries a James Dean.” Després, el barber comença a criticar-li la seva última novel·la, mentre Allen li demana que “si us plau” li deixi “les orelles senceres” quan li talli els cabells.

El director de Manhattan, però, no sembla massa satisfet de la seva primera experiència com a director d'una sèrie de televisió. L'any passat, quan l'estava rodant, va declarar que haver engegat aquest projecte li havia semblat “un error catastròfic”. “Creia que seria fàcil. Fas una pel·lícula i és molta, molta feina. Fer sis mitges hores et sembla que serà bufar i fer ampolles. Però no ho és: és molt, molt dur”, va declarar.

Potser el malestar de Woody Allen és perquè se li ha acumulat massa feina, tenint en compte que la sèrie l'ha realitzada mentre acabava el film Irrational Man, rodava Café Society (que s'estrena aquí el dia 26 d'agost) i començava a preparar el seu pròxim projecte cinematogràfic, que estarà protagonitzat per Kate Winslet i Justin Timberlake. De moment, es desconeix en quina cadena o plataforma es podrà veure la sèrie a l'Estat espanyol.

Malgrat que sigui la primera sèrie de televisió que Woody Allen dirigeix, el director va iniciar en part la seva carrera com a guionista i monologuista a la televisió. També va dirigir, el 1994, el telefilm Don't drink the Water, protagonitzat per Michael J. Fox, i basat en l'obra teatral homònima del mateix Allen, estrenada l'any 1966. El 1971, a més, va rodar per a la cadena PBS el curt fals documental Men of Crisis: The Harvey Wallinger Story, que satiritzava Nixon i que mai va ser emès per la cadena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda