cultura

CULTURA

Setze grups i cantants catalans participaran demà en el 38è Concurs de Salitja

El jurat els escoltarà en directe per decidir qui succeeix en el palmarès Tona Gafarot i el públic assistent podrà triar el seu propi guanyador

Setze cantants i grups d'arreu de Catalunya participaran demà diumenge al vespre (a les 7) en la 38a edició del Concurs de Salitja, que en els darrers anys reuneix músics amateurs de tots els estils. En l'edició del 2015 el primer premi va ser per a la compositora i cantant de Llambilles Tona Gafarot, actual membre del grup Anxovetes, que va interpretar la cançó Adela.

Tot i que els grups de pop i de rock tenen una gran presència en el palmarès, els tres últims vencedors es poden considerar cantautors. Abans de Gafarot, el primer premi del jurat va ser per a Ian Sala (2014) i per a Albert Solà (2013). Les cançons que es podran escoltar avui són inèdites. Destaca la participació de la segona classificada de l'any passat, la saltenca Lydia Torrejón, que cantarà No et deixo d'estimar. Un altre grup conegut en el concurs és la banda selvatana A Granel, que ja ha estat premiada en alguna edició anterior. Demà tocaran La gàrgola.

La resta de participants seran, per ordre d'actuació, Elena Volpini (X, Valls), Mamelles (Xemeneies vora el mar, Barcelona), DCF (Troba'm, Arenys de Munt), Bambuscat's (El mar dels laments, Manresa), Oriol Casals (Éssers humans, Barcelona), David Jorba (És tard per llàgrimes, Riudellots), Som Guineus (Per què Malta?, Badalona), Fustegueres (Aquell senyor del carrer de la font, Bellpuig d'Urgell), Vèrtex Buit (Blava i intensa, Vic), Hunting Rabbits (Diferents, Vilopriu), Gerard Solano (Records, Girona), Gir (L'intrús, Girona), Vastard's (Sota el sol llunyà d'un dia clar, Girona), Rampaire (Ponent, Amposta).

El jurat d'enguany estarà format per Clara Sánchez Castro, Gemma Busquets, Jepi Castilla, Isaac Rodríguez i Xevi Chase. A banda dels tres premis oficials que donarà el jurat també n'hi haurà un altre de popular, escollit pel públic.

Entre els participants rellevants del concurs hi figuren Adrià Puntí, Sopa de Cabra i Joan Amèric. En l'última dècada també han passat per l'escenari de Salitja músics de l'última fornada del pop i el rock a Catalunya, com ara Miquel Abras, Bikimel, Pulp Pop, The Gruixut's i Teràpia de Shock.

Avui, la 26a edició del Pinxorockibirra

Que Salitja és un poble eminentment musical ho demostra l'altre acte principal de la festa major, la 26a edició del Pinxorockibirra, que es farà aquesta nit. Es tracta d'un petit festival de rock que és una crida també als degustadors dels pinxos, diuen, més picants de les comarques gironins. Escalfarà l'ambient el grup de versions The Bazaga's, i després actuaran Grateful Blues, Hardbuds i Imperial Jade.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA