Economia

Cat Real Estate atrau 100 milions en inversió

Tanca un acord amb la britànica Ifieldproperties per a projectes a Barcelona

La consultora immobiliària Cat Real Estate ha tancat un acord amb la britànica Ifieldproperties per atreure fins a 100 milions d'euros en inversions en el negoci immobiliari, una quantitat que es repartirà entre Barcelona i Madrid, segons ha informat la companyia. D'aquests 100 milions, però, 30 ja s'han invertit en diversos projectes a Barcelona, segons explica el conseller delegat de l'empresa catalana, Nacho Castella, que recorda que Barcelona “és estratègica per la seva ubicació i per la tipologia de ciutat”. “No m'estranyaria que dels 100 milions, gran part s'invertissin a Barcelona, però el client ens ha demanat també buscar propietats interessants a Madrid.” Els 70 milions restants s'invertiran durant aquest any i el 2017, i, un cop dutes a terme les compres, l'administració i la gestió del patrimoni aniran a càrrec de l'equip de Cat Real Estate.

“Els inversors tenen voluntat de permanència a Barcelona i, per exemple, s'ha invertit ja en alguns edificis de la ciutat que estaven desaprofitats i als quals s'ha donat una segona vida”, explicava ahir Castella a aquest diari. “És un fons [Ifieldproperties] que creu en la ciutat i busca projectes de valor afegit”, explica. A més, Castella assegura que, a l'inversor, el procés polític iniciat a Catalunya no el neguiteja i “l'afecta zero”.

Cat Real Estate està especialitzada en la gestió de patrimonis immobiliaris per a family office i gestiona un patrimoni de 475 milions d'euros i el seu soci en aquest projecte, Ifieldproperties, és una rèplica d'àmbit britànic.

“Aquest era un projecte que teníem en marxa però el cert és que el Brexit l'ha accelerat, ja que el mercat de Londres està en caiguda i l'inversor no hi confia gens”, explica Castella.

I és que, justament, companyies com ara Merlin Properties, Inmobiliaria Colonial o la divisió immobiliària de Mutua Madrileña creuen que el Brexit pot ser una potencial oportunitat per al sector d'oficines de Madrid i Barcelona, les rendes de les quals estan clarament per sota de les dels competidors europeus, segons van explicar ahir en un acte a Madrid i recollia l'agència Efe. Els experts calculen que entre un i dos milions de metres quadrats de superfície d'oficines hauran de desplaçar-se altres països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia