Economia

Comerç

Repulsa dels comerciants de Badalona al PP

Acusen l'exregidora de Comerç de “falsejar” les dades de botigues tancades

Els botiguers de Badalona rebutgen de ple el diagnòstic que fa el PP sobre la situació dels principals eixos comercials de la ciutat. La regidora de Comerç en l'anterior mandat, Rosa Bertran, assegura que cada cop són més les botigues tancades, “més que en els pitjors moments de la crisi econòmica” i culpa d'això les polítiques municipals en matèria de promoció del comerç que fa l'Ajuntament de Badalona. Segons dades del PP, al carrer de Mar hi ha 13 locals comercials tancats i al passeig de la Salut, 18, xifres que els presidents de les dues associacions de botiguers desmenteixen al mateix temps que acusen els populars de “falsejar les dades”. Cinto Gubern, president de Badacentre, l'entitat que agrupa els botiguers del carrer de Mar, diu que a l'artèria comercial del Centre hi ha a hores d'ara nou locals tancats, i hi afegeix que “tres estan a punt d'obrir i, pel que fa a la resta, n'hi ha alguns que ja tenien les persianes abaixades en el mandat anterior”. En la mateixa línia s'expressa Òscar Palma, president de l'Associació de Comerciants del Passeig de la Salut, que afirma que al carrer “mai hi ha hagut més de set botigues tancades i, d'aquestes, ara n'hi ha dues a punt de reobrir-se”. Tots dos rebutgen que la situació sigui culpa de l'actual govern municipal. El president de la Salut recorda que durant l'anterior mandat el pressupost del govern municipal per a la promoció comercial del barri “va ser zero” mentre que, des del carrer de Mar, Cinto Gubern manté que les declaracions de Rosa Bertran, “a més de no ser certes, no ajuden gens el comerç de Badalona”. Tots dos mantenen que els eixos comercials continuen fent activitats de promoció i dinamització comercial.

“Desprotegits” davant les grans superfícies

El president de la Federació d'Associacions de Comerciants de Badalona, Joaquim Nocete, assegura que el petit comerç de la ciutat està “tocat” però situa l'inici d'aquesta situació durant el mandat del PP. “Van ser ells els que van permetre que es trenqués l'equilibri entre grans superfícies i petit comerç afavorint la proliferació d'establiments de la firma Mercadona”. L'actual regidor de Comerç, Àlex Mañas, també desmenteix les tesis del PP. “Mai s'havia invertit tant en promoció al comerç com ara”, diu, i posa com a exemple la inversió en llums de Nadal, les subvencions a entitats i la propera activació d'una App “pagada en època del PP que mai van posar en marxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona