Economia

Emprenedoria

Aim Solo o com descobrir l'eficiència laboral

L'empresa segarrenca crea una metodologia per detectar el talent de cadascú, a partir de deu intel·ligències tipus i 200 competències

Obre oficines a l'Estat i el 2018 s'internacionalitzarà

En què consisteix tenir talent? El Diccionari de la Llengua Catalana situa com a primera definició una unitat de pes emprada pels pobles antics de la Mediterrània. La segona s'acosta més al concepte amb el qual Ester Morros i Diego Delgado han bastit Aim Solo, la seva empresa: “Especial aptitud intel·lectual, capacitat natural o adquirida per a certes coses.” Delgado assegura que “tothom té talent, encara que de vegades es confon amb ser talentós, depèn del nivell. Messi i Einstein posseeixen talent, però en camps diferents”.

Aquests dos psicòlegs han orientat Aim Solo al talent aplicat a l'àmbit laboral. La idea de negoci va sorgir a partir de “l'experiència de constatar la dissociació comuna entre talent i eficiència”, explica Morros. Delgado hi afegeix: “Hi ha força estudis que assenyalen que un 75% de les persones no són felices a la feina. No encaixen amb allò que se'ls demana.” Durant sis anys van investigar fins a trobar una metodologia que “permet descobrir el talent”. L'eina metodològica, i registrada, s'anomena AS Avatar. Per a cada client o grup, a partir de 15 anys, analitzen deu tipus d'intel·ligències: visual, contributiva, numèrica, musical, corporal, social... I més de 200 competències relacionades amb l'eficàcia personal, l'adaptació i la interacció social. En resulta un “codi ADN professional”, una representació alfanumèrica del perfil professional que defineix el talent de cada persona. Aclareixen que no són una empresa de selecció de personal. “Ningú fa servir aquest mètode, les empreses de recursos humans es guien pel currículum. Nosaltres diem als clients en què seran els millors per ser feliços.” No obstant això, posen en contacte les empreses amb els perfils dels seus clients que tenen interès a trobar feina, mitjançant una plataforma digital pròpia, en la qual hi ha 5.000 empreses registrades.

Des que es va crear, el 2013, l'empresa ha definit el talent d'unes 6.000 persones. Aim Solo té diferents línies de negoci, i també es dedica a la reorientació professional a particulars, però la majoria dels clients són estudiants. “El sistema formatiu té problemes per detectar el talent. I, si no ets un gran matemàtic, no ets ningú... És més complex, i nosaltres oferim eines als centres educatius per detectar les competències dels grups i un projecte d'un any per millorar-les”. Aim Solo gestiona un projecte del programa de garantia juvenil del SOC i la UE per millorar les oportunitats laborals dels universitaris: el 75% dels participants han obtingut contractes, el 46% són de llarga durada. I és que la tercera definició al diccionari és: “Unitat de valor equivalent al pes d'un talent en metall preciós, generalment argent.”

LA FRASE

Les empreses de RRHH es guien pel currículum. Nosaltres et diem en què seràs el millor per ser feliç
Diego Delgado
DIRECTOR GENERAL AIM SOLO

Una ràpida expansió territorial

Aim Solo va iniciar el seu camí a Tàrrega, ja que els dos socis són fills de la Segarra històrica. Actualment, la seu central és al pis superior de l'única zona restaurada de la Farinera de Cervera, on pensen ampliar les instal·lacions.

Tot i que jove, l'empresa té una plantilla de 30 persones, amb una majoria de psicòlegs, però també neuròlegs i informàtics. Aquest any, dedicarà 600.000 euros a recerca i 1,8 milions en els pròxims tres anys, però manté el secret sobre les línies d'investigació. Ara també està concentrada en l'expansió territorial. Ja té oficines a peu de carrer per als clients particulars a Lleida, Girona, Reus, Manresa i Cervera. L'any passat va obrir-ne al centre de Barcelona i Madrid. I aquest espera poder fer el mateix a Saragossa, València i en ciutats d'Andalusia. “El 2018 serà l'any de la internacionalització, estem pensant en França o l'Amèrica del Sud, però encara està per decidir”, expliquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona