Economia

Pesca

Xarxes de malla més ampla per reservar gamba petita a Palamós

Passen de 4 a 5 centímetres i dilluns els pescadors locals ja les faran servir

Els responsables de les 17 embarcacions de pesca d'arrossegament que formen part del pla de gestió de la gamba de Palamós han decidit, segons avançava ahir el patró major de la confraria local, Toni Albalat, començar a fer servir unes noves xarxes amb uns cops de malla –l'amplada– un 25% superior. En concret, passaran de quadrats de 40 mil·límetres de costat als 50 mil·límetres, una fórmula que facilita el pas de les gambes de mida més petita.

La mesura, que s'aprovarà de manera oficial en la pròxima reunió del capítol –la junta directiva de la confraria–, es començarà a aplicar a partir de dilluns vinent. Albalat argumentava que l'han pres arran de l'excés de gamba petita que estan trobant des que van acabar l'aturada per la veda ecològica, dilluns passat. “De mitjana, capturem uns 700 quilos diaris”, explicava el patró major, però el problema és que la gamba menor cotitza a la baixa i els resta possibilitats que els exemplars es reprodueixin i creixin per treure'n més rendiment.

L'Institut de Ciències del Mar, adscrit al CSIC, i els pescadors ja feia temps que sospesaven eixamplar una mica més la malla de les xarxes, tot i que fa quatre anys parlaven de 45 mil·límetres. Malgrat tot, aniran fent un seguiment setmanal per debatre si hi aposten definitivament o si fan més canvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia