Economia

Fainé no preveu canvis en la cúpula de GNF

Té plena confiança en Villaseca

Diu que “arribarà fins al final” en el conflicte de Gas Natural Fenosa i Electricaribe

Malgrat l'amenaça de tempestes, Gas Natural Fenosa (GNF) viu la calma d'un anticicló, amb bon temps a pesar de les altes pressions. El president de la companyia catalana, Isidre Fainé, va corroborar ahir que té “plena confiança” en el conseller delegat de l'empresa gasista, Rafael Villaseca, tot i que algunes informacions periodístiques parlaven d'un relleu més o menys imminent.

En resposta a preguntes de la premsa prèvies a la junta d'accionistes de la companyia, Fainé va assegurar que té “plena confiança per la magnífica tasca realitzada per Villaseca al llarg d'aquests últims anys”. “El conseller delegat ha estat el principal artífex que ha portat una sòlida rendibilitat per a tots els accionistes de la companyia. Estic molt satisfet de la seva feina i espero poder continuar gaudint de la seva inestimable i eficaç col·laboració”, va assegurar.

Pel que fa a possibles canvis en el nucli dur de la direcció de la multinacional, Fainé es va tornar a expressar amb claredat: “No hi ha res previst, primera notícia”, va dir.

Fainé, que també presideix l'hòlding Criteria Caixa, del qual penja la concessionària Abertis, tampoc va revelar res sobre el procés de fusió amb la italiana Atlantia. “Ni jo ni cap dels òrgans de govern que presideixo hem parlat d'aquesta qüestió”, va dir. I, quant a la viabilitat del projecte, assenyalava: “Fa deu anys tenia viabilitat, perquè jo la vaig intentar dur a terme. Ara, jo què sé.”

La junta d'accionistes va aprovar ahir la nova composició del consell d'administració de la companyia després de l'entrada en el capital del fons Global Infrastructure Partners (GIP) amb un 20%. També va aprovar el repartiment d'un dividend que suposarà el desemborsament de 1.000,6 milions d'euros (un euro brut per acció), suma similar a la de l'any passat.

Pel que fa al procés obert a Colòmbia amb la filial Electricaribe, intervinguda pel govern colombià –Gas Natural n'ha reclamat la devolució o bé una indemnització de més de 1.000 milions al Tribunal de la Comissió de les Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional–, Fainé va assegurar que arribarà “fins al final”. “Faré tots els esforços per trobar una solució i la meva actitud és arribar a un acord que sigui bo per als ciutadans de Colòmbia i per als inversors d'aquesta casa. El diàleg està obert.”

“Part de la solució” per a la pobresa energètica

El conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca, va lamentar incidents com el que a finals de l'any passat va causar la mort d'una dona a Reus, però es va espolsar les culpes quant a la situació de pobresa energètica. “És necessari veure el problema de manera global”, va dir, i va recordar que la companyia vol ser part de la solució, si bé va deixar clar que no necessàriament ha de ser l'única solució ni l'origen del problema. El directiu va recordar que Gas Natural Fenosa ha implementat un nou pla d'atenció a clients vulnerables, dotat amb 4,5 milions d'euros, amb una vintena de mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia