Economia

pisos turístics

Els pisos d'ús turístic generen 25 milions cada any a Calonge

La dada s'extreu d'un estudi de la fira Expohàbitat

Sobretot, correspon al lloguer i també a activitats vinculades

L'impacte econòmic del lloguer de pisos i apartaments turístics a Calonge i San Antoni genera un moviment anual d'uns 25 milions d'euros, d'acord amb les dades extretes d'un estudi encarregat per l'organització de la fira Expohàbitat. La xifra suposaria una mica més del 12% del total del PIB de tot el municipi.

L'estudi quantifica en uns 2.000 el nombre total d'habitatges d'aquesta tipologia, dels quals 1.200 corresponen a apartaments i, els 800 restants, a cases amb jardí. El moviment de negoci del conjunt d'habitatges correspon, sobretot, a la renda que els propietaris n'obtenen a través del lloguer, si bé les prospeccions també calculen que hi ha un benefici col·lateral sobre sectors vinculats a l'activitat, com poden ser les tasques de servei domèstic, la gestió per part de tercers o els treballs de jardineria i manteniment de piscines.

L'alcalde, Jordi Soler, ha assenyalat a Ràdio Capital que volen fer un esforç perquè el total d'habitatges turístics del municipi, amb un miler censats fins ara, aflorin. Soler defensa que la taxa municipal per donar-los d'alta té un cost zero però creu que es tracta d'una qüestió “de justícia” respecte als propietaris que ho fan i que els ingressos recaptats per la taxa turística revertiran en millores a la població.

El saló Expohabitat

La fira Expohàbitat torna al municipi després de 9 anys sense celebrar-se, i ho fa renovada i amb més de 2.000 m² d'exposició al Palau Firal de Sant Antoni els dies 29, 30 d'abril i 1 de maig. L'edició d'aquest 2017 es presenta totalment renovada, amb l'objectiu d'enfortir l'aspecte mediambiental –la construcció sostenible, l'arquitectura bioclimàtica, les energies renovables i les noves tecnologies– i oferir espai per al protagonisme d'autònoms i emprenedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia