Economia

El govern ultima un decret que permetrà vendre llet crua

La mesura podria entrar en vigor d'aquí a 4 o 5 mesos

Feia 26 anys que s'havia prohibit i no es fa enlloc més de l'Estat

Vint-i-sis anys després de la seva prohibició per raons sanitàries, d'aquí a pocs mesos tornarà a ser possible comprar llet de vaca sense pasteuritzar directament al productor. El govern prepara un decret que permetrà als ramaders vendre directament al consumidor llet de vaca crua, segons va avançar ahir TV3. D'aquesta manera, Catalunya esdevindrà la primera zona de l'Estat on estarà permesa la venda de llet sense pasteuritzar. En altres països d'Europa sí que està permesa la seva comercialització. Cal tenir en compte que la llet crua de vaca ha de ser consumida abans de tres dies i que s'ha de bullir prèviament.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va assegurar ahir a l'agència Efe que el decret podria entrar en vigor “d'aquí a quatre o cinc mesos”. Serret argumenta que el sector ramader català està actualment “altament professionalitzat i tecnificat”, de manera que es donen “totes les garanties per poder assegurar totes les condicions sanitàries” en aquest procés de venda a particulars. En aquesta línia, la consellera va avançar que el decret ja preveu que el ramader “no podrà comercialitzar la llet sense facilitar tota aquesta informació al consumidor”.

Un petit percentatge

Meritxell Serret va explicar que es permetrà al ramader vendre “un percentatge petit” de la seva producció, de manera que pugui ampliar les possibilitats de negoci i obtenir un “complement” econòmic a la seva activitat principal.

Segons va afegir la consellera, està previst que es creï “un sistema de registre” de les explotacions que vulguin vendre llet crua a particulars, que hauran de complir una sèrie de requisits i garantir la traçabilitat del producte. Serret va recordar ahir que la possibilitat de vendre llet crua directament a particulars era una reclamació històrica del sector i permetrà que el consumidor “redescobreixi el producte i totes les qualitats organolèptiques de la llet”.

De fet, en algunes zones rurals i municipis d'alta muntanya s'hi podia aconseguir de manera més o menys clandestina fins fa pocs anys. Ara es podrà fer amb tots els permisos i les màximes garanties per als consumidors.

LA FRASE

El sector ramader està altament professionalitzat i tecnificat i es donen totes les garanties
Meritxell Serret
Consellera d'agricultura, ramaderia, pesca i alimentació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA