La Borsa
Més valors
Economia

Les retallades a Correus amenacen 3.200 empleats

Els sindicats CCOO, UGT i CSIF avisen que perilla sobretot el servei a municipis petits i urbanitzacions

Calculen que es podrien tancar 300 oficines, sobretot de zones rurals

La retallada en els pressupostos generals de l’Estat pel que fa a les dotacions per a l’empresa pública estatal Correus amenaça un terç de la plantilla a Catalunya, segons van denunciar ahir els sindicats CCOO, UGT i CSIF, que van celebrar una roda de premsa conjunta i no descarten la celebració d’una vaga general. Segons va explicar Juana Cerezo, responsable de comunicació de CCOO a Correus, la partida pressupostària aprovada el 4 d’abril passat retalla en 60 milions d’euros els diners que s’hi destina, és a dir, un terç del total, i amenaça sobretot el servei que es presta a les zones rurals i a les comarques més despoblades.

“Comarques com el Berguedà o l’Anoia, per posar només alguns exemples, es veurien plenament afectades”, explicava ahir Cerezo. A més, els sindicats avisen que el Ministeri de Foment té previst aplicar una nova retallada de mig milió d’euros, “quantia que el mateix ministeri ha decidit transvasar a Infraestructures del Transport Ferroviari”.

Els sindicats calculen que les retallades afectaran prop de 2.000 llocs de treball a la demarcació de Barcelona i un total de 3.228 llocs de treball al conjunt de Catalunya. Actualment, a Correus Catalunya treballen unes 10.000 persones i al conjunt de l’Estat, unes 57.000. A més, també asseguren que la retallada afectarà els punts d’atenció al client, amb menys d’hores d’atenció al públic, i xifren en 254 les oficines que es podrien tancar només a la demarcació de Barcelona, sobretot en àrees menys poblades. Al conjunt de Catalunya podria superar les 300.

CCOO, la UGT i CSIF amenacen amb una vaga a Correus, tot i que voldrien evitar-la. “No és la nostra prioritat i voldríem arribar a una entesa”, assegurava Rafael Segovia, representant del CSIF.

Els sindicats demanen que es compleixi la llei postal que es va aprovar el desembre del 2010 i que s’aprovi el pla de prestació del servei universal. A més, han iniciat una ronda de contactes amb els partits polítics per trobar una solució al conflicte.

LA FRASE

No descartem convocar una vaga, tot i que no és la nostra prioritat i voldríem arribar a una entesa
Rafael Segovia
Membre del Sindicat CSIF

LA XIFRA

60
milions d’euros
és la retallada del pressupost de Correus en la partida aprovada a primers d’abril per al 2017.

Menys hores d’atenció al públic i menys oficines

Els sindicats avisen que els problemes derivats de les retallades pressupostàries les notaran sobretot els ciutadans que viuen a àrees rurals i a les diferents urbanitzacions del país. “Corren el risc de no rebre correu els cinc dies de la setmana, i si es tanquen oficines, serà el propi ciutadà el que haurà de desplaçar-se per anar a recollir la seva correspondència i els paquets, perquè el carter ja no arribarà a domicili. A més, haurà de recórrer diversos quilòmetres fins a la seva oficina més propera en produir-se el tancament de milers d’elles”, es lamentava Juana Cerezo, de CCOO.

El secretari del sector postal de la UGT, Francisco Barrio, explicava també ahir a Madrid que “amb la mesura es perdrà cohesió social a més de milers de llocs de treball i suposarà la precarització de les condicions laborals”.

Pels membres dels tres sindicats, la retallada prevista en els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 contribuirà al desequilibri financer de la companyia pública, al deteriorament del servei i la reducció de les condicions de treball. “És un pas més per posar fi al servei postal públic universal”, va assegurar Cerezo.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mercat laboral, feina i ocupació

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

Contractes públics

Managing partner i CFO Spherium Biomed

Revolució 4.0 i la transformació del consum

Catedràtic de la UPF Barcelona School of Management, Vicedegà CEC i vicepresident ACCID

La paradoxa dels comptes que no s’haurien d’aprovar

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS

El futur del país no és cosa de científics

CATEDRÀTIC DE BIOQUÍMICA I BIOLOGIA MOLECULAR. FACULTAT DE BIOLOGIA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
DE MEMÒRIA

Pau Balsells: feminista i stakhanovista

Professor de Política Econòmica de la UB

Sembrar la digitalització al camp

barcelona

Una línia circular per al metro?

Barcelona

Pors i tremolors

Barcelona