Economia

La compra d’habitatges augmenta un 17,1% al juny

Els pisos de segona mà arrosseguen les vendes a l’alça els últims mesos

El mercat immobiliari viu un bon moment, però és lluny de les xifres d’abans de la crisi

La compravenda d’habitatges es va incrementar en un 17,1% a Catalunya durant el juny respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades provisionals de l’Instituto Nacional de Estadística (INE). En nombres absoluts, aquest juny hi va haver 7.039 operacions, en contraposició amb les 6.010 del juny del 2016. Amb aquestes dades, les vendes han superat el llindar de les 7.000 per segon mes consecutiu després que al maig se’n registressin 7.555, un 6,83% més.

Els habitatges de segona mà són els que estan arrossegant les vendes a l’alça amb més força. Dels 7.039 habitatges que es van vendre fa dos mesos, 6.136 eren usats. Del total de pisos, 6.201 estaven en règim lliure i 838 eren protegits.

Pel que fa a l’Estat, la compravenda d’habitatges va augmentar un 19,3%, fins a les 44.135 operacions, de les quals 7.899 corresponien a pisos nous i 36.236 a pisos de segona mà. El nombre d’habitatges protegits va arribar a 4.510, mentre que 39.625 eren lliures.

Per territoris, la pujada més destacada s’ha produït a les comarques de Tarragona, amb un augment del 20,4%, fins als 892, dels quals 137 eren nous i 755 de segona mà. Tot seguit, se situen les comarques de Barcelona, amb un augment del 17,5%. En total, es van signar 4.916 operacions, de les quals 589 eren pisos nous i 4.327 de segona mà. Pel que fa a les comarques de Girona, la compravenda d’habitatges va augmentar un 13,6%: de les 810 operacions el juny de l’any passat, es va passar a les 920 el mateix mes d’aquest any. Del total, 143 eren pisos nous i 777 de segona mà. Finalment, a les comarques de Lleida, l’increment ha estat del 12,3%, amb 311 habitatges més, dels quals 34 eren nous i 277 de segona mà.

Els experts del sector atribueixen l’augment en la venda d’habitatges al bon moment en què està el negoci immobiliari gràcies a l’increment de la creació d’ocupació i el creixement econòmic dels darrers anys. Tot i això, avisen que les xifres del mercat immobiliari són molt lluny encara de les que hi havia abans que esclatés la crisi.

LES XIFRES

20,4
per cent
va augmentar la compravenda d’habitatges a les comarques de Tarragona, el territori de Catalunya on es va registrar una pujada més forta. A les de Barcelona, un 17,5%.
19,3
per cent
va augmentar la compravenda d’habitatges a tot l’Estat, segons les dades fetes públiques per l’INE. A Navarra, el percentatge s’enfila fins al 40,2%.

Pla d’habitatge de La Caixa per a la inclusió social

L’Obra Social de La Caixa ha concedit ajudes per valor de 446.970 euros a quinze projectes d’habitatges temporals per a la inclusió social a tot Catalunya. Els projectes estan destinats a promoure l’autonomia de persones en risc de vulnerabilitat social i a proveir-les d’un habitatge digne per ajudar-les a superar situacions de dificultat com ara famílies en risc d’exclusió, joves sense recursos, immigrants i dones amb problemàtiques greus, segons ha explicat l’entitat. Els quinze projectes socials de Catalunya es reparteixen entre Barcelona (12), Girona (2) i Tarragona (1). L’Obra Social calcula que permetran a un miler de persones en situació vulnerable tenir accés a un habitatge digne. 

Al conjunt de l’Estat, l’entitat destina un total d’1,2 milions d’euros a 42 projectes duts a terme per diverses entitats socials que promouen programes residencials dirigits a persones en risc d’exclusió social i en els quals s’atenen més de 2.800 persones.  Aquesta darrera convocatòria s’emmarca en el Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social de La Caixa i al qual el 2017 destina 19,8 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona