Economia

economia

ipc

L’IPC de Catalunya puja una dècima a l’agost, i situa la inflació interanual en el 2%

Segons l’INE, la inflació interanual més alta, del 2,1%, se situa a la demarcació de Girona

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya va augmentar una dècima a l’agost, fins assolir una taxa interanual del 2%, segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). A Espanya, l’IPC va augmentar també una dècima a l’agost, fins a l’1,6%, impulsat per l’augment en els preus del transport, que va elevar la seva variació anual gairebé un punt, fins al 3,3% a causa, fonamentalment, de l’augment dels preus dels carburants a l’agost, davant el descens registrat l’any passat.

En comparació amb l’agost de l’any passat, els preus a Catalunya han augmentat en tots els segments, però especialment en el transport i també en hotels, cafès i restaurants, amb un increment del 3,9% i del 3%, respectivament.

L’habitatge és el tercer segment amb un augment més alt dels preus, del 2,5%, i el segueixen les begudes alcohòliques i el tabac (1,9%), l’oci i la cultura (1,2%), la medicina (1,2%), l’ensenyament (1,1%), el vestit i el calçat (0,9%), els aliments i les begudes no alcohòliques (0,8%), les comunicacions (0,6%) i el parament (0,1%).

En termes mensuals, l’IPC va augmentar a Catalunya un 0,3% respecte al juliol, mes en el qual els preus van caure un 0,5%. Pel que fa a la variació mensual, la caiguda més significativa s’ha registrat en el vestit i el calçat, amb un descens dels preus de l’1,3%, i també han baixat en la medicina (-0,2%), el parament (-0,1%) i l’alimentació i les begudes no alcohòliques (-0,1%), mentre que s’han mantingut en les comunicacions i l’ensenyament. En canvi, en l’últim mes els preus han augmentat en l’oci i la cultura (+1,2%), el transport (+1,1%), els hotels, cafès i restaurants (+0,7%), l’habitatge (+0,1%) i les begudes alcohòliques i el tabac (+0,1%).

La inflació interanual ha augmentat a les quatre demarcacions catalanes i la més alta se situa a Girona, amb el 2,1% --una dècima més que al juliol--; a Barcelona creix també una dècima i se situa en el 2%, de la mateixa manera que a Lleida, mentre que a Tarragona augmenta dues dècimes i assoleix l’1,9%.

En termes mensuals, els preus han augmentat en un 0,3% a Barcelona, Girona i Lleida, mentre que a Tarragona han augmentat un 0,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia