Economia

patronals

referèndum

La Cecot defensa “el dret dels ciutadans a ser consultats”

La patronal terrassenca afirma que consultar “mai hauria de fer por”

Fa una crida al diàleg i critica la judicialització del conflicte

La patronal terrassenca Cecot (integrada dins Foment del Treball) s’ha afegit a la bateria de comunicats de les organitzacions empresarials davant el proper referèndum de l’1 d’octubre. L’organització presidida per Antoni Abad, que sempre s’ha significat per tenir una postura més propera al procés que no pas la cúpula de Foment del Treball, expressa en una nota enviada aquest matí que “continuem defensant el dret dels ciutadans a ser consultats com un element de la qualitat de la democràcia”. La Cecot afegeix que consultar “mai hauria de fer por perquè aporta certeses i posa la base a partir de la qual establir diàlegs i poder prendre millors decisions”.

La Cecot evita però fer una valoració més enllà de les lleis aprovades o de les sentències que se n’han derivat “per respecte a la diversitat d’opinió i sensibilitats polítiques entre els empresaris i autònoms que representem”.

En tot cas el comunicat expressa que, sigui quin sigui el context a partir de l’u d’octubre, “continuarem amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l’activitat empresarial”. Alhora la patronal fa una crida al diàleg entre les forces polítiques: “Més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s’està vivint aquests dies”.

Per a l’organització empresarial l’empara de les lleis i la judicialització dels conflictes “haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls”, i afegeix que en democràcia “les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immunitat” i que per tant, explica, “poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia