Economia

Economia

Com serà el futur financer amb l’arribada de les ‘fintech’

L’Econòmic de demà planteja l’evolució del sector financer i una entrevista al director de La Molina

El sector financer transita cap a un model en què conviuran els bancs tradicionals amb empreses de serveis financers, conegudes com a fintech, que presten serveis com ara concessió de préstecs, canvi de divises, assessorament i gestió a l’hora d’invertir. Els bancs es plantegen arribar a alguna mena de règim de col·laboració amb aquestes empreses, i fins i tot es parla que en serien una mena de supermercat, de distribuïdors dels seus productes. També és cert que algunes empreses del sector preferirien mantenir la seva independència i seguir presentant-los competència. Cal recordar que molts clients estan escarmentats amb les entitats financeres després de l’experiència dels darrers anys de les preferents o de l’abús de les comissions. Les fintech són vistes com a empreses amb una forta implantació tecnològica i amb molta transparència. Per això el futur del sector financer difícilment es veurà sense aquest nou actor. Els experts diuen que els propers anys veurem una col·laboració entre la banca tradicional i les noves firmes de serveis financers, tot i que la banca pugui perdre fins a un 20% dels ingressos.

L’Econòmic també presenta una entrevista a Antoni Sanmartí, director de La Molina, que la setmana vinent celebrarà el 75è aniversari de la posada en marxa del seu primer remuntador, que també va ser el primer d’implantar-se en una estació d’esquí a l’Estat espanyol. Sanmartí diu que a l’entorn d’aquesta estació, propietat de FGC, viuen més de 80 empreses privades, que donen feina a un miler de treballadors. Així mateix publicarem les novetats d’una desena d’empreses i destaquem Ficosa, del sector de l’automoció, que obrirà dues fàbriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia