Economia

empresa

El fons Nazca ven la gironina Eurekakids a les empreses de joguines alemanyes Hape i Beleduc

Els fundadors tenen un 40 % del capital i es mantenen a l’equip directiu

La cadena de botigues de joguines educatives Eurekakids ha passat a mans alemanyes, després que el fons Nazca, que va entrar en el capital el 2011, hagi venut la seva participació majoritària a les empreses de joguines Hape i Beleduc.

Els fundadors d’Eurekakids es mantindran al capdavant del projecte i augmentaran la seva participació en la companyia fins al 40%. “Els fundadors i la resta de l’equip directiu s’encarregaran del futur desenvolupament de l’empresa”, ha informat avui Nazca.

Fins ara, el fons espanyol controlava el 72,75% d’Eurekakids, mentre que els fundadors ostentaven l’altre 27,25%. El capital de la cadena estarà ara repartit entre Hape i Beleduc (60%) i els fundadors (40%), que guanyen pes en el capital, segons han detallat a Efe fonts coneixedores de l’operació.

Fundada a Girona el 2002, Eurekakids és una de les principals botigues de joguines d’Europa, amb més de 180 botigues a tretze països i unes vendes pròximes als 40 milions d’euros el 2017.

Nazca Capital, que opera al mercat espanyol des de 2001, va comprar una participació majoritària de la cadena l’any 2011 a través del fons Nazca III. El fundador de l’empresa de joguines, Eric Mayol, va mantenir llavors la resta del capital i la presidència executiva de la companyia.

Set anys després, el fons ha decidit sortir del capital d’Eurekakids i vendre la firma a Hape, un dels productors més grans del món fabricats amb materials sostenibles, i Beleduc, empresa familiar amb més de mig segle d’experiència en la indústria de la joguina.

Eurekakids és present a països com Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Andorra, Colòmbia, Mèxic, Panamà, Luxemburg, Oman, Dubai o Qatar, i entre els seus més de 7.000 referències destaquen les joguines orientades a educar i despertar la intel·ligència dels més petits.

L’ensenya espanyola també disposa de la botiga a internet www.eurekakids.es, traduïda a set idiomes i des de la qual exporta i ven els seus productes a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona