Economia

Escal UGS ja té els 1.200 milions per començar les obres del projecte Castor

L'empresa Escal UGS, promotora del projecte Castor, ja ha tancat l'acord de finançament que li permetrà executar les obres del dipòsit submarí de gas davant la costa de Vinaròs i Alcanar. L'acord s'ha tancat sota la fórmula de project finance i amb un import global de 1.200 milions d'euros, xifra que el convertix en un dels més importants subscrits a Europa en els últims dos anys. Aquest mecanisme de finançament està pensat per a les inversions de gran envergadura i se sustenta en la capacitat del projecte per generar guanys i per la participació de diferents entitats. Així, en l'acord hi participen un total de dinou entitats financeres d'àmbit estatal i internacional entre les quals destaquen Banesto, Caja Madrid, Santander, Crédit Agricole y Societé Generale. Amb aquest acord es posa fi als rumors que Escal UGS no disposava dels diners per impulsar el magatzem submarí de gas. De fet, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, que s'oposa a aquest projecte perquè el considera perjudicial per al desenvolupament turístic i agrícola d'Alcanar, havia enviat una carta als diferents bancs, entre els quals, el Banc Central Europeu, sol·licitant que no donés crèdit a l'empresa.

Escal UGS va obtenir també aquesta setmana l'autorització administrativa al projecte i preveu que el magatzem submarí i la planta de gas terrestre entren en servei durant el segon trimestre del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia