Economia

Colau afirma que la denúncia de Manos Limpias no té base jurídica

La portaveu de la PAH considera que el seu objectiu és “desviar l'atenció”del problema dels desnonaments

La plataforma convoca una protesta aquest dimarts davant la seu del PP

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que la denúncia presentada contra ella pel sindicat Manos Limpias no té base jurídica i busca “desviar l'atenció” del fet que s'estan vulnerant drets amb els desnonaments. Al seu parer, amb iniciatives com aquesta es pretén “espantar els ciutadans que s'estan organitzant en aquest país per defensar els drets humans”.

“No estem gens preocupats, jurídicament no té cap base”, ha afirmat Colau en relació a la denúncia presentada pel sindicat davant la Fiscalia General de l'Estat. L'organització acusa Colau d'un presumpte delicte de coaccions i amenaces, en qualitat d'inductora i cooperadora, pels escarnis escraches a diputats i càrrecs públics del PP.

La portaveu de la PAH s'ha mostrat tranquil·la davant aquestes acusacions i ha assenyalat que la plataforma no ha de demostrar res perquè no es tracta d'un“moviment violent” sinó de “tot el contrari”. “Estem defensant els drets humans de la ciutadania afectada per la violència d'un sistema pervers realitzat per entitats financeres amb la complicitat del govern” espanyol, ha etzibat. L'activista ha afegit que “l'única violència i coaccions que s'han produït fins a dia d'avui són les que han fet les entitats financeres i els desnonaments que s'han produït que han deixat milers de famílies al carrer”.

Per Colau, la denuncia no només “no té cap mena de credibilitat” sinó que està aconseguint l'efecte “contrari” al desitjat: que que la PAH rebi “cada vegada més suport”. “Si pretenien espantar-nos, aconseguiran tot el contrari, que és que augmentem les protestes”, ha augurat. De fet, ha explicat que estan rebent “centenars de missatges de suport”.

“No és casualitat que Manos Limpias hagi fet la denúncia avui, el dia abans que el Partit Popular en principi presentarà el seu projecte de llei en què no respectarà cap dels punts de la iniciativa legislativa popular (ILP) avalada per un milió i mig de signatures”, ha assenyalat. Des del seu punt de vista, el PP “ha cedit a la pressió de les entitats financeres i no té intenció de canviar” un projecte de llei que, segons ella, no respecta la iniciativa presentada per la PAH.

La portaveu de la PAH ha admès que no coneix amb profunditat Manos Limpias, però li sembla que la denúncia presentada “respon a una crida de determinats membres del govern” espanyol. Des del seu punt de vista, tant Manos Limpias com “alguns mitjans de comunicació” han iniciat una “campanya de criminalització” contra les persones que es mobilitzen per defensar drets des que alguns membres de l'executiu estatal han intentat “desviar l'atenció del fet que no pensen donar resposta al problema dels desnonaments”.

La portaveu ha anunciat que la plataforma antidesnonaments preveu mantenir les accions que tenia previstes, com la protesta convocada per demà dimarts a dos quarts de vuit del vespre davant la seu del Partit Popular de Catalunya a Barcelona.

L'objectiu és “seguir defensant aquesta iniciativa legislativa” i “exigir al PP que deixi d'intentar desviar el focus d'atenció” i que s'aprovin totes les mesures de la ILP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.