Economia

Turisme

Vénen un 7,8% més de turistes al juliol però escurcen l'estada

Són els viatgers que han fet nit a la demarcació instal·lats en hotels, respecte a ara fa un any

El nombre de pernoctacions ha augmentat un 5,92%

La mitjana de dies d'estada ha passat de 4,05 a 3,98

El nombre de viatgers que es van instal·lar en establiments hotelers a la demarcació de Girona el juliol passat va ser de 542.338, una xifra que representa un augment del 7,78% amb relació al juliol d'ara fa un any, segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). El nombre de pernoctacions que aquests viatgers van registrar també va créixer, en aquesta ocasió un 5,92%, fins a 2.158.509 en total. D'uns anys ençà, Barcelona i la seva costa és el principal pol d'atracció del turisme a Catalunya, i Tarragona i les comarques de Girona, principalment les costaneres, es disputen el segon lloc del rànquing, però amb una capacitat d'atracció inversa segons siguin visitants procedents de l'Estat espanyol o de fora. Així doncs, aquesta proporció és de 40/60% en el cas de Girona, en favor dels estrangers, i de 52/48% a Tarragona, en favor dels visitants de l'Estat espanyol. Amb tot, l'augment del nombre de viatgers a les comarques de Girona és el menys significatiu de les demarcacions catalanes, encapçalades per Lleida –que és la que té menys volum de negoci turístic–, i amb una mitjana d'increment a Catalunya del 13,30%. Pel que fa a les pernoctacions als establiments hotelers passa una cosa semblant, i Girona registra l'augment menys destacat, sobre una mitjana catalana del 7,13%.

Les xifres dels últims anys sobre nombre de viatgers i pernoctacions, tant en establiments hotelers com en apartaments, càmpings i establiments rurals, tendeix a incrementar-se amb relació als anys anteriors, però també hi ha una tendència sostinguda, registrada any rere any, segons la qual es redueix l'estada mitjana dels visitants, turistes i viatgers. Així doncs, sempre segons les dades de l'INE, aquest indicador ha passat, a les comarques gironines i en els establiments hotelers, dels 4,05 dies del juliol del 2015 als 3,98 dies del
juliol passat. La mitjana catalana també registra un comportament semblant, passant de 3,56 dies ara fa un any a 3,37. I en els apartaments turístics, igual, l'estada mitjana ha passat de 8,21 dies a 7,43 a la demarcació de Girona d'un any ençà. En canvi, l'estada mitjana en els allotjaments de turisme rural ha experimentat un lleuger increment a les comarques de Girona, i ha passat dels 4,13 dies del juliol de 2015 als 4, 30 dies del juliol passat, una circumstància que sembla invertir la tendència, ja que aquest comportament no es reprodueix en cap altra demarcació catalana. Girona ja és ara la més apreciada segons l'estada mitjana, que és de 4,30 dies.

Els preus hotelers van pujar el mes de juliol, en taxa interanual, un 5,0% de mitjana en el conjunt de Catalunya.

LA XIFRA

4,30
dies
és l'estada mitjana dels allotjats en establiments de turisme rural, per damunt de la resta de demarcacions.

Es gasten 151 euros al dia

La despesa dels turistes de fora de l'Estat espanyol que van aterrar a Catalunya el juliol passat va ser de 151 euros diaris de mitjana, segons càlculs de l'INE publicats ahir mateix a l'enquesta de despesa turística (Egatur). A Catalunya es van ingressar, segons la despesa feta pels turistes de fora de l'Estat, 2.528 milions d'euros, que representen un creixement del 3,04% amb relació a un any enrere, i una despesa mitjana per turista de 1.044 euros. Aquesta despesa mitjana s'ha reduït un 0,70% amb relació al juliol del 2015, però, en canvi, la despesa mitjana diària per turista ha augmentat un 15,91%.

Catalunya és el lloc on els turistes de fora l'Estat van fer les estades més curtes, de 7 dies de mitjana, igual que a les Balears, una xifra que representa una disminució del 14,33% amb relació a un any enrere. Els turistes que deixen més despesa per persona són els dels països nòrdics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries