Economia

Dulsat nega cap conxorxa en el tancament dels quatre hotels fraudulents a Lloret

L'alcalde troba que la denúncia de l'empresari José Luis Velasco “no té cap sentit”

Pel representant del personal del Marina Sand, l'empresari s'amaga

L'Ajuntament de Lloret de Mar nega que hi hagi hagut cap conxorxa per tancar quatre hotels del municipi, tots quatre de la cadena Savoy. L'alcalde, Jaume Dulsat (Partit Demòcrata Català), troba justificat que s'hagi fet cessar l'activitat dels establiments. “De persecució, no n'hi ha cap. Hi ha tècnics de l'ajuntament que han acreditat que hi havia frau de llum i de gas, i les companyies [Endesa i Gas Natural] també ho afirmen. Això és el que hi ha.”

L'Ajuntament ha obert quatre expedients després que el consistori decretés el tancament dels hotels Sun Village –on hi va haver un foc–, Mediterranen Sand, Savoy i Marina Sand. Tenia quinze dies per fer-ho des que l'alcalde de Lloret va fer públic que el consistori els obligava a tancar.

Paral·lelament, la Generalitat ha iniciat els tràmits per castigar les pràctiques empresarials fraudulentes. Fa uns dies l'empresari de la cadena Savoy, José Luis Velasco, va assegurar, però, que el foc del Sun Village, el que va destapar les connexions il·legals a la llum i el gas, formava part d'una conxorxa. Velasco també va criticar la feina de l'Ajuntament per haver entorpit –va dir– la gestió de les seves societats.

Amb els hotels tancats, els representants dels treballadors van arribar a un acord de mediació amb els responsables de l'empresa a l'edifici del Departament de Treball a Girona. Els treballadors acabaran la seva vinculació legal amb les empreses de Velasco el mes que ve. Al Marina Sand (antic Selva Mar), com a mínim, hi ha el compromís que tornaran a tenir feina l'any que ve, quan comenci la temporada d'estiu.

Cap reunió formal

El president del comitè d'empresa del Marina Sand, José Luis Sánchez (CCOO), critica el paper de Velasco, que no ha volgut reunir-se amb els membres del comitè de manera formal. “Només hi he pogut parlar jo, que el conec de fa temps.” Al Marina Sand, hi ha una setantena de treballadors i hi havia allotjades 450 persones en el moment del tancament.

LA FRASE

La denúncia de conxorxa [de Velasco] no té cap sentit. El frau està acreditat per tècnics i companyies
Jaume Dulsat
alCALDE DE LLORET DE MAR (pdc)

LA XIFRA

4
estrelles
tenien tres dels hotels de la cadena Savoy que punxaven la llum i el gas i que gestiona José Luis Velasco.

LA DATA

22.09.16
és la
data de la manifestació a Lloret en contra del greuge del model turístic de baix cost que convoca CCOO.

CCOO convoca una manifestació

El secretari general de serveis de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, va explicar ahir que el sindicat vol manifestar públicament l'afectació del model turístic costaner en els drets dels treballadors. Montalbán assenyala que el cas dels quatre hotels de Lloret és l'extrem del que representa un tipus de “model turístic a Catalunya”. “Està molt estès el model de baix cost, i tot el que se'n deriva.” Segons Montalbán, el turisme a la costa ha fet que s'hi hagin volgut dedicar “empresaris que han volgut treure beneficis i han obviat la formació dels treballadors”. CCOO ha convocat pel dijous 22 a la tarda una manifestació a Lloret, a la qual assistirà el secretari general del sindicat a Catalunya, Joan Carles Gallego.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona