gastronomia
novetat editorial
La guia per a cuiners d'Adrià reuneix 700 empresaris
El llibre ‘Mise en place. Guia per gestionar un restaurant', de Caixabank i elBullifoundation, es va presentar ahir a l'Auditori de Girona
Afronta la posada en marxa d'un negoci amb garanties
CaixaBank i elBulliFoundation van presentar ahir a l'Auditori de Girona Mise en place. Guia per gestionar un restaurant, en un acte que va ser a càrrec de Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i de Ferran Adrià, i que va aplegar 700 emprenedors, empresaris del sector de la restauració i representants de pimes de les comarques de Girona. Mise en place és un projecte per a emprenedors i empresaris en què s'explica, pas a pas, com es posa en marxa un negoci de restauració des de la idea inicial, incloent-hi els tràmits i requisits legals, el pla de negoci, l'anàlisi de la competència, els recursos humans i el pla de màrqueting, entre altres aspectes clau per a la consecució de l'èxit empresarial. L'objectiu del manual, desenvolupat per un equip mixt de treball de CaixaBank i elBulliFoundation, és que les pimes i els emprenedors afrontin, amb les màximes garanties d'èxit, la posada en marxa d'un negoci de restauració i minimitzin el risc de la inversió realitzada. La guia recull l'experiència i els coneixements de l'equip d'elBulliFoundation i és un dels primers resultats de l'acord signat entre les dues institucions, que té en compte la creació d'equips de treball mixtos per a diferents projectes. Mise en place està disponible en dos formats, una edició impresa i una edició digital.
El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, va afirmar que “aquesta iniciativa és una mostra de la importància que el sector de la restauració té per a CaixaBank, que, a través de CaixaBank Empreses, ofereix als professionals d'aquest sector productes i serveis dissenyats per facilitar la gestió del negoci, el finançament i la protecció necessàries.
LES FRASES
El nostre país “és ple de talent”
Per Ferran Adrià, aquest Mise en place és “un projecte totalment viu”, a partir del qual podrem “entendre les necessitats dels emprenedors per, així, arribar a ells i ajudar-los a millorar els seus projectes sent conscients de com n'és de complicat”. D'aquesta manera, es pretén aconseguir un alt grau d'interacció amb emprenedors i empresaris que permeti un flux incessant d'informació per adaptar el contingut de la guia a les pròpies necessitats del sector.
Adrià considera que “al nostre país estem plens de talent, però a vegades hem de ser conscients de la necessitat de gestionar eficientment; aquest és el punt d'inflexió que ens dóna el grau d'excel·lència necessari en els projectes”. Dins el manual, s'ha subratllat la importància de la cogestió entre empresari i equip.
A la tarda, al mateix marc de l'Auditori, Ferran Adrià va presentar el llibre T'ho explico a la cuina, en el qual ha col·laborat l'Obra Social La Caixa i que té com a objectiu promoure l'alimentació saludable, amb voluntat d'interessar els nens i nenes per la cuina.