Economia

Treball promou dos ateneus cooperatius per crear ocupació

Dolors Bassa va presentar el projecte de Xarxa d'Ateneus Cooperatius, amb 430.000 euros per a la regió de Girona

La demarcació de Girona disposarà de dos ateneus de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, per afavorir la creació d'empreses d'economia social i cooperativa i impulsar nous llocs de treball, segons el projecte de creació d'aquesta xarxa que ahir va presentara a Girona la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El departament destina 430.000 euros del nou projecte per subvencionar les dues iniciatives d'ateneus que presentin les entitats sol·licitants a Girona.

Es tracta de desplegar una xarxa d'entitats arreu del territori perquè les organitzacions cooperatives i d'economia social treballin juntes per crear i impulsar bàsicament nous llocs de treball de qualitat.

Amb un pressupost de 3.300.000 euros per al conjunt de Catalunya, la iniciativa consisteix en la creació de quinze ateneus cooperatius arreu del país. La iniciativa de Treball dóna resposta a la resolució del Parlament sobre la situació d'emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d'una resposta institucional que insta el govern a aplicar, per mitjà del programa Aracoop, mesures dedicades a promoure la creació de noves cooperatives i societats laborals, especialment pel que fa a joves i persones desocupades, sobretot més grans de cinquanta anys.

Bassa va destacar “la voluntat que els ateneus cooperatius esdevinguin espais de referència al territori amb l'objectiu d'enfortir l'economia social i cooperativa per avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada”.

Les entitats que aspirin a la subvenció del departament per crear els ateneus poden ser ens locals, empreses cooperatives o societats laborals, associacions i fundacions que tinguin experiència en l'àmbit del projecte i demostrin la seva capacitat per portar-lo a terme, i agrupacions sense personalitat jurídica.

LES XIFRES

3,3
milions d'euros
és el pressupost que destinarà el govern al conjunt dels projectes a Catalunya.
215.000
euros
és el pressupost que destinarà el govern a cadascun dels projectes d'ateneus cooperatius gironins.

L'interès per Nylstar

La consellera Dolors Bassa va assegurar ahir que hi ha empreses que “s'estan mirant” la possibilitat de comprar Nylstar si va a concurs de creditors a partir del 31 d'octubre, però no va concretar ni quantes ni en quines condicions. Bassa va explicar que s'està en un context de negociació i que, més enllà de la mediació per buscar l'acord, la Generalitat poca cosa hi pot fer fins que no s'acabi el termini. La direcció de Nylstar ha anunciat que té la intenció d'engegar amb una petita injecció de capital i 60 treballadors, però els sindicats s'hi oposen frontalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona