Economia

Colòmbia és realisme màgic

Colòmbia enamora per la seva riquesa arquitectònica i l'exuberància de la naturalesa, amb platges de sorra blanca i mars d'aigua cristal·lina, muntanyes frondoses on creixen els cafetars i pobles patrimoni que combinen les cultures indígena i colonial.

B the travel brand us proposa seguir la ruta dels pobles patrimoni per conèixer el ric llegat arquitectònic colombià. Començant per Monguí, a 231 quilòmetres de Bogotà, on els carrers empedrats i les velles cases relaten la història d'un passat colonial. A Monguí podreu passejar pel pont de Calicanto, que travessa el riu Morro, o visitar la basílica de Nostra Senyora de Monguí i l'erm d'Ocetá, considerat com un dels més bells del món.

El següent punt de la ruta és Salamina, al nord-est de Bogotà, un poble que ha sabut conservar la seva arquitectura tradicional i la seva cultura cafetera. Allà podreu tastar plats típics de la gastronomia colombiana, tots ells contundents, com ara el mondongo, la clàssica sopa feta amb tripes i verdures, o el sancocho, elaborat amb pollastre, patates, carn, iuca, plàtans i brou. També a Ciénaga gaudireu de tot l'encant de la Colòmbia més autèntica. Situat entremig de la Sierra Nevada de Santa Marta i el mar Carib, i amb els seus carrers plens de vistosos colors, descobrireu, per exemple, com es produïa el sucre i l'alcohol al segle XVI si us acosteu a la hisenda Papare.

ANTIOQUIA I BOGOTÀ

No hi ha ruta dels pobles patrimoni que no passi per Jericó, a dues hores de Medellín, considerat com un dels més bells d'Antioquia gràcies als seus paisatges, la seva cultura i la seva arquitectura, on ressalten els casalots tradicionals de l'època de la colònia. Deixeu passar les hores recorrent els seus carrerons i visitant algunes de les seves mostres religioses més conegudes, com ara la catedral de Nostra Senyora de la Mercè, el santuari de l'Immaculat Cor de Maria i l'església de Sant Francesc. O podeu tastar algunes de les delícies gastronòmiques del lloc, especialment les postres, com ara el manjar de fruites, els bizcochuelos xops de vi i rom i els bombons de cardamom.

Però Colòmbia també són les grans urbs, com ara Bogotà, la capital, situada a 2.600 metres sobre el mar, a l'altiplà andí entre les muntanyes Guadalupe i Monserrate, amb vuit milions d'habitants. Podreu explorar el seu nucli antic fins a la plaça de Bolívar, l'església Sant Francesc i el Museu de l'Or, la seva col·lecció del qual ha estat declarada monument nacional i considerada com la més important del món. I si teniu temps, molt a prop de Bogotà, a uns 50 quilòmetres al nord, podeu visitar la catedral de Sal, un santuari que els obrers de la mina de sal van construir 180 metres sota terra per a 8.000 persones.

MEDELLÍN I CARTAGENA

Una altra de les ciutats imponents de Colòmbia és Medellín. Al centre històric, després de visitar les grans icones de la ciutat, com ara la catedral basílica Metropolitana i la placeta de Sant Ignasi, i gaudir del novíssim Parque de los Deseos, podeu passejar pels mercats d'artesania i aprofitar per fer algunes compres. Al bulevard artesanal San Antonio, fins al més senzill dels materials es transforma en una bella peça davant els vostres ulls. També al mercat artesanal Sanalejo, que se celebra el primer dissabte de cada mes al parc Bolívar, hi trobareu productes artesans, com ara collarets, polseres, arracades, barrets i plantes per al jardí.

Però no podreu dir que heu estat a Colòmbia si no passeu almenys dos dies a Cartagena d'Índies, considerada la ciutat més bonica del Carib. Hi ha moltes rutes per visitar els llocs més espectaculars d'aquesta ciutat, com ara la catedral Santa Caterina d'Alexandria, el claustre de Sant Agustí o el castell de Sant Felip de Barajas, la fortalesa militar construïda pels espanyols durant l'època colonial, que es va convertir en una de les més grans del continent americà, edificada sobre el turó de San Lázaro per protegir la badia de Cartagena de les tropes enemigues. Des d'allà, mirant al mar, podreu recordar velles històries de pirates i conqueridors.

B The Travel Brand et proposa multitud d'itineraris per conèixer Colòmbia amb el seu ajut.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

#ViajarempiezaconB

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia