Economia

Economia

Simon ofereix formació a persones a l'atur perquè treballin a la planta d'Olot

L'empresa es compromet a fer contractes de sis mesos a una part dels que acabin un curset organitzat dins del programa Forma i Insereix del SOC

Les persones en situació d'atur, d'entre 16 i 64 anys, són les destinatàries d'un curs de formació de l'empresa metal·lúrgica Simon en el marc de Forma i Insereix (F&I), un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que té com a característica principal el fet que els que completen la formació tenen la possibilitat d'incorporar-se a la plantilla de l'empresa. En aquest cas, el curs té una capacitat de quinze persones, de les quals Simon es compromet a contractar-ne com a mínim nou per a la planta d'Olot, per un període de sis mesos. L'Ajuntament col·labora en el procés fent de receptor de les sol·licituds a través del seu servei municipal d'ocupació, amb seu al Mas les Mates. Les classes començaran el dia 28 d'aquest mes, duraran quatre mesos i els contractes es formalitzaran el mes de maig. És la primera empresa de la demarcació que s'acull a F&I, segons van assegurar ahir en la presentació de l'oferta.

Simon, originària d'Olot, produeix material elèctric per al mercat internacional. El curs estarà destinat a aprendre el funcionament de la maquinària, els metalls i les eines de l'empresa. El seu responsable de recursos humans, David Segura, va avançar que fins al 2020 està previst que es jubilin una trentena d'empleats que l'empresa compta anar suplint.

LA XIFRA

15
places
és la capacitat del curs, al final del qual es contractaran com a mínim nou persones.

Nous plans ocupacionals

L'Ajuntament d'Olot contractarà 14 persones després que el SOC hagi acceptat tres plans ocupacionals municipals més. D'una banda, n'hi haurà set que treballaran en feines del projecte Fem dissabte als barris, consistent en la neteja de la via pública. Seran homes i dones que estan a l'atur i cobren la renda mínima d'inserció. N'hi haurà sis que gaudiran d'un contracte de sis mesos, mentre que al setè –un major de 55 anys que no ha cotitzat prou per poder-se jubilar– se li farà un contracte d'un any. D'altra banda, quatre persones en atur sense prestacions treballaran en el Projecte de millora d'itineraris i espais fluvials a l'entorn del Fluvià. El contracte que tindran serà de sis mesos. Finalment, es llogaran tres persones sense prestacions per al projecte Millora de la mobilitat a la ciutat (paviments, mobiliari, etc.). Un d'ells serà major de 55 anys i tindrà un contracte d'un any, mentre que els altres dos el tindran de sis mesos. En total, el 2016 l'Ajuntament d'Olot haurà donat feina a 59 persones amb aquest sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona