Economia

Els programes d'ocupació de Girona donaran feina a 700 persones aquest any

El Servei Municipal d'Ocupació hi destinarà 4.125.000 euros, mig milió més que el 2016

S'intenta incloure totes les edats i diversificar l'oferta d'inserció

Els programes d'ocupació gestionats pel Servei Municipal d'Ocupació (SMO) de l'Ajuntament de Girona donaran feina a 702 persones aquest any, 150 de les quals directament al consistori i la resta en empreses privades. A més, altres usuaris del programa podran trobar feina a través de la borsa de treball.

L'Ajuntament va presentar ahir les polítiques actives d'ocupació per a aquest any, que, amb un pressupost global de 4.125.778,98 euros –mig milió més que l'any passat, un 13,8% més–, inclouran tretze programes diferents de formació, orientació i inserció laboral, amb els quals s'oferiran un total de 1.433 places. El regidor d'Ocupació, Quim Rodríguez, va remarcar que amb els programes “s'intenta incloure totes les edats” i s'està apostant per “diversificar l'oferta d'inserció”, sobretot en el camp de la indústria.

L'únic programa finançat íntegrament per l'Ajuntament, el Girona Actua, disposarà de 600.000 euros –50.000 més que el 2016, un 9,1% més–, amb 400 places de formació amb les quals es preveuen aconseguir 140 contractes de treball. El programa fa una discriminació positiva a favor de les persones de més de 30 anys, de 45 i de 55 anys. “Com més gran, més finançament. Als més grans de 55 anys l'Ajuntament els finança l'import corresponent al salari mínim durant un any”, va explicar la directora del Servei Municipal d'Ocupació, Eva Fortià. La resta són programes subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de la Generalitat, amb un total de 3.525.778,98 euros, 450.000 més que el 2016 (augment del 14,7%).

Per als de més de 30 anys

Les principals novetats d'aquest any es dirigeixen a la franja de persones de més de 30 anys. Així, l'únic programa nou és el 30 Plus, per inserir en empreses 60 joves de més de 30 anys amb un baix nivell formatiu. A més, dins del Girona Actua, s'ha obert una nova línia d'ajuts –amb una dotació de 75.000 euros– també per als aturats de més de 30 anys, ja que, segons va reconèixer la primera tinenta d'alcalde, Sílvia Paneque, és “una franja que estava descoberta fins ara”.

També en el marc del Girona Actua, hi haurà una partida de 30.000 euros per a la inserció laboral de discapacitats, que no està comptabilitzada en els programes d'ocupació sinó a serveis socials, ja que es desenvolupa amb el tercer sector. En les dades presentades ahir tampoc hi havia comptabilitzats els 339.796 euros dels programes integrals, perquè encara no s'han aprovat.

Formació en flamenc i rumba

Dins dels programes que continuen destaca la segona edició del projecte Singulars, que tindrà aquest any com a eix principal el flamenc i la rumba catalana (l'any passat va ser la jardineria). La idea del tema va sorgir dels barris de Girona est per atreure joves a projectes de foment de l'ocupació, però està obert a veïns de tota la ciutat. Hi participaran 48 joves: 24 faran formació en cant, ball, percussió i guitarra a l'Escola de Música Moderna i 24 en el camp audiovisual a l'ERAM. “La idea és que en pugui sortir algun grup”, va destacar la directora del Servei Municipal d'Ocupació, Eva Fortià.

Una de les dades que va voler remarcar la primera tinenta d'alcalde, Sílvia Paneque, va ser el descens del 18% del nombre d'aturats de llarga durada (més de 24 mesos) durant el 2016 a la ciutat, molt superior a la mitjana catalana (-13,6%). “És una dada que ens satisfà i ens diu que anem en la bona línia”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona