Economia

empresa

foro pyme girona

Els reptes empresarials, en el segon Foro Pyme Girona

Dos-cents empresaris gironins van assistir a l'acte organitzat pel Banc Popular i El Punt Avui

L'empresària Adriana Casademont i l'experta en innovació Silvia Leal centren el debat en una jornada que es consolida

El II Foro Pyme Girona, Realitat i Reptes de les Pimes, organitzat pel Banc Popular i El Punt Avui, va reunir ahir dos-cents empresaris gironins i representants d'aquesta entitat financera a l'AC Hotel Palau de Bellavista per escoltar i debatre la realitat i els reptes que hi ha a les comarques gironines per al sector empresarial. Els assistents, procedents d'empreses gironines de trajectòries i sectors diferents, van seguir amb atenció els parlaments i les ponències d'aquesta segona edició d'un fòrum consolidat i del qual s'ha anunciat una tercera edició.

Joaquim Vidal, president d'Hermes Comunicacions, editora d'El Punt Avui, va donar la benvinguda a un acte que, va dir, permet que “els empresaris puguin fer-la petar”. “Probablement els representants del Banc Popular ens diran que estem més bé que ahir (...) Segur que alguna cosa hi tenim a veure tots plegats”, va dir Vidal, que va recordar que els problemes als quals fan front els empresaris continuen sent el finançament, les traves administratives i les infraestructures, com és el cas de l'N-II i, també, el preu de l'electricitat. “Tot i aquestes dificultats, ens en sortim, som eficients, creem llocs de treball i vertebrem el territori. Som com el país: treballadors, tossuts, no abandonem a la primera i fem les coses amb il·lusió. I quan cal, com li cal ara al país, ens transformem.”

El director territorial de Catalunya i Balears del Popular, Alfonso Ruspira, va aprofitar per elogiar el paper de les pimes i va oferir-los el suport de l'entitat, que l'any passat va fer 90 anys d'història. Ruspira també va instar els empresaris a apostar per l'ús de les noves tecnologies. “Només un 19,5% de les pimes fan servir el comerç online. Això és una situació que hauria de canviar (...) us vull motivar perquè emprengueu aquesta aventura”, va dir Ruspira, que va recordar que més de vint mil pimes, autònoms i comerços confien en el Popular a la demarcació. El director regional del Popular a Girona, Salvador Guiral, va destacar les ponències d'Adriana Casademont, presidenta de Casademont SA, i de l'experta en innovació Silvia Leal per ajudar a aprofundir en la situació de les empreses.

La innovació, a debat

La influència de la innovació en l'èxit d'una empresa, un futur a mans de robots i com l'evolució tecnològica afectarà la privacitat de les persones van ser algunes de les qüestions que van plantejar els assistents a les dues ponents, Adriana Casademont i Silvia Leal. En el cas de la presidenta de Casademont, els assistents van demanar-li sobre innovació i concretament sobre com s'afronta l'increment d'al·lèrgies alimentàries des de l'empresa. També sobre innovació van preguntar a Leal, que va captivar els assistents parlant d'un futur cada cop més robotitzat. La directora acadèmica de programes d'innovació i tecnologia a l'IE Business va regalar a cadascun dels assistents un exemplar del seu últim llibre, No te vas a morir, que encara no ha sortit al mercat i que va signar als assistents que li van demanar. El públic va preguntar-li també com veia Girona “tecnològicament parlant”, a la qual cosa va respondre destacant la presència a l'associació d'empreses tecnològiques i congressos com el de robòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona