Economia

Neix l'Ateneu Cooperatiu per afavorir la creació d'empreses

Està format per 24 organitzacions i administracions gironines i té la seva seu al Centre de Visitants del Gironès, a Sarrià de Ter

El Departament de Treball hi invertirà 214.833 euros

Un grup de 24 organitzacions entre entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives de la demarcació de Girona formen part del nou Ateneu Cooperatiu Girona, que té la seva seu al Centre de Visitants del Gironès, a Sarrià de Ter. L'Ateneu gironí, que es va presentar ahir, és un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament de Treball i que té com a objectiu impulsar iniciatives d'economia social i cooperativa a la demarcació. El departament hi destina un import de 214.833 euros.

L'acte de presentació va estar presidit per la consellera de Treball, Dolors Bassa, que va destacar que el nou servei “és un projecte estel·lar” que “afavorirà la creació d'empreses d'economia social i cooperativa, a més d'enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l'ocupació i el desenvolupament del territori”. El centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d'empreses i entitats pròximes al tancament.

La consellera Bassa va recordar que “històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania” i es va mostrar convençuda que el nou servei “esdevindrà un espai de referència a les comarques de Girona i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada”.

L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, va explicar que el nou projecte uneix tres virtuts: la de crear una xarxa per generar consens i teixit, complicitats entre l'administració i el sector privat; la de donar oportunitats per generar riquesa i treball, i ajudar a fer que els ciutadans puguin viure millor, i la de generar valors socials.

Pel que fa al director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, va recordar que el nou projecte té la implicació publicoprivada i que el conjunt d'entitats que hi participen “tenen la responsabilitat de fer-ho bé perquè l'Ateneu tingui un alt impacte”.

Amb un pressupost de 3,3 milions d'euros per al conjunt de Catalunya, la iniciativa del Departament ha consistit en la creació d'una xarxa de deu ateneus cooperatius, distribuïts arreu del país, que donaran servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l'economia social i cooperativa en el marc del programa Aracoop.

Les comarques gironines disposen ara de 246 cooperatives. En el conjunt del país n'hi ha prop de 4.000, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona