Economia

empresa

Bon Preu amplia el parc logístic

El grup inaugura un magatzem de 38 milions i 23.000 m² de productes frescos a Balenyà

Gestionarà 80 milions de caixes anuals i 150.000 camions

El grup Bon Preu va inaugurar ahir un magatzem nou de productes frescos a les seves instal·lacions de Balenyà. Amb la posada en marxa de les noves instal·lacions, el grup traslladarà tots els productes refrigerats cap al nou magatzem, i la superfície de l'antic magatzem de carn, xarcuteria i fruita s'afegirà a l'actual magatzem de producte sec, cosa que permetrà que la companyia ampliï considerablement la capacitat de gestió de productes i que augmenti el nombre de referències.

En aquest sentit, el president de Bon Preu, Joan Font, ahir va explicar que per gestionar les més de 24.000 referències actuals calen instal·lacions com aquestes, “per la seva capacitat i per la intel·ligència que hi ha al darrere”. Una de les inversions més grosses del grup, hi va afegir, és en intel·ligència artificial, per millorar el flux dels subministres i la conservació de productes.

El magatzem de productes refrigerats té un total de 23.000 m² que es distribueixen en una sala d'expedició de productes, l'espai d'emmagatzematge, un obrador de carn, a més d'oficines i serveis. Amb la posada en marxa de la nova nau, el Bon Preu gestionarà un volum de més de 80 milions de caixes anuals i un trànsit de 150.000 camions.

Per a la inauguració de les noves instal·lacions es va fer una jornada de portes obertes a la qual van assistir prop d'un miler de persones. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat de presidir l'acte per celebrar una inversió important i de futur d'una empresa. Una empresa, va assegurar, compromesa “amb les condicions de treball, la cadena de producció, el territori i el medi ambient”.

En aquest sentit, el nou magatzem del Bon Preu a Balenyà disposa d'un límit d'autoconsum fotovoltaic de 2.454 panells capaç de generar el 40% del consum elèctric necessari per al funcionament de les noves instal·lacions.

Inversió milionària

El nou magatzem de productes frescos de Balenyà ha suposat una inversió de 38 milions i es preveu que generi 200 nous llocs de treball. Font va assenyalar que calcula que aquest 2017 la companyia pugui tancar l'exercici per sobre dels 1.200 milions de facturació, després que aquest 2016 s'hagi superat per primera vegada el llindar dels 1.000. A banda, per aquest any i els propers exercicis es preveuen inversions per valor de més de 100 milions addicionals.

Expansió constant al territori

El Bon Preu va posar en marxa, durant el 2016, vuit nous punts de venda a Catalunya. Es tracta de quatre supermercats (Barcelona, Les Masies de Voltregà, Terrassa i Cerdanyola del Vallès), i quatre hipermercats (Olot, Cervera, Manresa i Sabadell). A banda, ha obert tres benzineres (Vic, Cerdanyola del Vallès i Roda de Ter). Actualment té en funcionament 212 establiments al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona