Economia

Municipal

Cancel·lar la Festa al Cel costa a Mataró uns 46.000 euros

L'Ajuntament havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros que ja s'han liquidat

Aquests diners s'han abonat pels treballs que les diferents empreses havien executat fins al moment de rescindir els acords

Mataró haurà d'abonar uns 46.000 euros per anul·lar la que havia de ser l'edició del 2016 de la Festa al Cel, però que mai es va fer. I és que l'Ajuntament ha liquidat tots els contractes que havia signat amb diferents empreses per fer possible la celebració de la Festa al Cel 2016, esdeveniment que es va cancel·lar tres mesos abans de la data prevista de celebració per motius econòmics.

L'Ajuntament havia adjudicat set contractes per valor de 229.345,49 euros, IVA inclòs, i el cost total de liquidació d'aquests contractes ja signats per l'esdeveniment aeri finalment ha estat de 46.058,02 euros. Aquests diners s'han abonat en concepte dels treballs que les diferents empreses ja havien executat fins al moment en què es van rescindir els contractes. Per a l'organització de la Festa al Cel, l'Ajuntament va convocar dos concursos públics per contractar tant la gestió de la graella d'aeronaus participants (Aeroclub Barcelona-Sabadell) com la producció, logística i recerca de patrocinadors de l'esdeveniment (Actividades de Ocio y Educación, SL –Swolf Group). En no fer-se el festival aeri, aquests dos contractes es van cancel·lar. A banda, també s'havien signat cinc contractes més per diferents conceptes que també es van rescindir: dispositiu marítim, pla d'autoprotecció, assistència heliportuària, lloguer de sistema de ràdio digital i captació de patrocinis.

Aquesta quantitat liquidada és finalment inferior a les previsions que l'Ajuntament va fer el dia que va anunciar la cancel·lació de la Festa al Cel 2016, ja que llavors es va anunciar que podria suposar una despesa “entre 50.000 i 70.000 euros”. Va ser també aleshores quan es va donar a conèixer que dels 300.000 euros que s'havien d'ingressar, com a mínim, a través d'aportacions privades només se n'havien aconseguit 97.000, un fet que obligava l'Ajuntament a haver d'assumir amb recursos propis més de 420.000 euros per fer possible l'esdeveniment, gairebé el doble del que havia pressupostat inicialment.

Segons dades que al seu dia va facilitar l'Ajuntament, la darrera edició de la Festa al Cel celebrada a la capital del Maresme, el setembre del 2015, va reunir durant els dos dies que va durar uns 115.000 espectadors, que van gaudir de les piruetes d'unes 47 aeronaus, i va tenir un impacte econòmic d'1,7 milions d'euros en l'economia local. L'aportació de l'Ajuntament va ser de 269.830 euros d'un pressupost total de 521.873 euros.

LES XIFRES

7
contractes
per valor de 229.345 euros són els que ha hagut de liquidar Mataró per la Festa al Cel 2016.
115.000
espectadors
van assistir a la darrera Festa al Cel de Mataró, que es va fer el setembre del 2015.

Santa Susanna, encara pendent

L'Ajuntament de Santa Susanna va anunciar el setembre de l'any passat que assumia el relleu de Mataró en la celebració de la Festa al Cel. L'esdeveniment s'interpreta al municipi com una aposta d'impacte per a l'important oferta turística i en el qual tenen un paper decisiu els empresaris del sector. Les dates triades inicialment són el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre, però avui encara queden serrells per lligar, en especial pel que fa a la seguretat del festival, que atrau milers de persones. L'alcalde, Joan Campolier (AiS), avança que la confirmació que la Festa al Cel se celebrarà al municipi després d'un any d'aturada se sabrà el mes d'abril que ve. Campolier insisteix que la prestigiosa cita aèria “no costarà ni un euro al consistori” perquè se sufragarà amb les aportacions del sector hoteler i els patrocinadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA