Economia

Deixeu que els nens programin

Dos joves creen una escola ‘on-line' per formar en la tecnologia ‘scratch'

L'avanç exponencial de les tecnologies disruptives fa que ens trobem davant un futur més incert que mai. Hi ha, però, l'evidència que saber programar serà una capacitat bàsica per als ciutadans del demà. Per això, que els nens aprenguin a programar des de petits s'està convertint en una mena de mantra entre grups de pares motivats i molts experts vinculats a l'educació.

Així que Natàlia Pujades i Joan Artés, que han tingut els darrers anys vinculació amb el món de la formació de noves tecnologies per a nens, han creat Scratch School on-line, la primera escola virtual especialitzada en llenguatge scratch. Es tracta d'una tecnologia de software lliure, que està desenvolupada per l'Institut Tecnològic de Massachusetts, i resulta més accessible per a nens, perquè és molt visual i està organitzada per blocs. Natàlia Pujades l'alma matter de Scratch School, explica que tot i que existeixen algunes ofertes formatives d'aquesta eina, volen anar més lluny i donar la possibilitat d'ensenyar d'una manera estructurada des del més bàsic fin aprendre a programar videojocs del nivell de Flappy Bird, Mario o la Serp.

Ara com ara, l'escola on-line està focalitzada en el públic infantil, especialment nens d'entre 7 i 12 anys, però també està oberta a adults que vulguin aprofundir en aquest llenguatge. “Tenim bastants pares que s'han subscrit als nostres cursos per poder ajudar els fills en el seu procés d'aprenentatge”, reconeix Pujades.

La darrera setmana Scratch School ha inclòs a més una línia de formació on-line específica per a mestres i professors. “Ens havien arribat sol·licituds de mestres de diferents comunitats autònomes que volien fer formació pel seu compte i hem hagut de preparar un curs adaptat”, relata Natàlia Pujades.

Per fer realitat aquesta iniciativa han optat per un model de negoci basat en un sistema de quota mensual de manera que els assegura uns ingressos recurrents a l'escola.

Pujades explica que aquesta estructura per subscripció els obliga a ser més autoexigents i preservar la qualitat i alhora dona facilitat d'accés a usuaris que no estan obligats a fer una gran aportació econòmica inicial.

Així que amb una subscripció mensual de 10 euros (o 10 dòlars, per al mercat llatinoamericà) es permet accedir a tots els cursos disponibles, poden veure tots els tutorials, conèixer l'evolució de l'aprenentatge, fer exàmens per assentar els coneixements i accés a professor on-line.

L'escola on-line es cuida d'actualitzar vídeos nous cada setmana per poder satisfer tots els ritmes d'aprenentatge.Natàlia Pujades explica que d'aquesta manera cada cop tenen més tràfic orgànic i que han aconseguit mantenir una tendència creixent de subscripcions.

La iniciativa la van posar en marxa el mes de febrer i estan en una fase d'actualització i millora constant. “Ara estem fent una feina de picapedrers, dedicant molts esforços a donar-li visibilitat i interpretar les possibilitats de millora”, explica la cofundadora. Tot i l'estat inicial de l'escola no els manquen plans de futur, de fet faran un pla pilot de formació presencial per a escoles per al curs vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia