Economia

Dotze hotels de cinc estrelles a les comarques gironines

A més de l’Alàbriga i La Gavina, deu establiments més tenen la màxima categoria sense l’afegitó de gran luxe

Des de l’associació Costa Brava Hotels de Luxe veuen bé l’obertura de nous negocis

L’hotel Alàbriga i l’hostal de La Gavina seran els dos únics establiments de cinc estrelles amb l’afegitó de gran luxe a les comarques gironines, però a la demarcació n’hi ha una desena més que arriben a la màxima categoria, sobretot centrats en les comarques costaneres. En global, suposen una xifra modesta de llits hotelers, que volta el 2% del total d’uns 74.000 a la demarcació, explica el responsable de Costa Brava Hotels de Luxe, Martí Sabrià. Però es tracta d’un segment de negoci fidel i imprescindible, que evoluciona segons les conjuntures econòmiques però no davalla.

Sabrià esmenta l’exemple del client autòcton que amb la crisi de la darrera dècada s’ha habituat a allotjar-se en establiments de quatre estrelles, que va ser reemplaçat per l’eclosió del turisme rus en el moment més dur de la crisi econòmica global. Posteriorment, amb la crisi russa motivada per la caiguda del preu del petroli, del tipus de canvi del ruble i les restriccions en l’expedició de visats, el turisme de classe mitjana s’ha reduït, però amb poc impacte per a l’elit, consumidora de paquets de luxe que encara es pot permetre.

A la costa, Lloret de Mar, amb el Santa Marta, el Rigat Park & Spa, el Monterrey, el Sant Pere del Bosc i l’Alva Park, concentra bona part de l’oferta de cinc estrelles. A Castell-Platja d’Aro, el Sallés Hotel & Spa Cala del Pi també té la categoria. I, a l’Alt Empordà, el Vistabella de Roses completa l’oferta costanera. Sabrià destaca que, en el cas dels hotels de primera línia, la demanda és més estacional, concentrada en els mesos d’estiu, mentre que a l’interior, on hi ha establiments com ara el Mas de Torrent, a Regencós, el Camiral de Caldes o el Peralada Wine Spa & Golf, encara que també es nota la pressió de la temporada alta, l’afluència de públic es manté a la tardor, l’hivern i principis de primavera. Pel que fa a l’obertura de l’Alàbriga, el gerent de Costa Brava Hotels de Luxe creu que serà “una bona notícia per atraure públic de qualitat i reforçar la destinació de la Costa Brava Centre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia