Economia

judicialització del procés

El sector alimentari vol que Rajoy porti la taxa catalana al sucre al Constitucional

Representants de pagesos, la indústria alimentària, empreses de distribució i el sector hostaler han reclamat de forma conjunta i per carta al president del Govern, Mariano Rajoy, que presenti un recurs d’inconstitucionalitat contra l’impost català sobre les begudes ensucrades. Així ho han anunciat avui una dotzena d’associacions sectorials representants de totes les peces de la cadena agroalimentària, que s’han basat en un informe jurídic elaborat pel despatx d’advocats Uría Menéndez per instar l’Executiu a actuar contra la decisió de la Generalitat de Catalunya.

Les entitats signants han coincidit a apuntar que aquest impost, diuen, trenca la unitat de mercat, vulnera el principi de territorialitat i obstaculitza la lliure circulació de mercaderies i serveis en territori nacional, entre d’altres perjudicis.

El director general de la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), Mauricio García de Quevedo, ha reconegut que en el cas que aquesta iniciativa no prosperi, no descarten explorar d’altres vies legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia