Economia

patronal

Pime Comerç vol aturar les noves àrees comercials

Admet que hi ha mancança d’oferta però alerta de la desmesura de les propostes que hi ha projectades

Pime Comerç, que representa el 80% dels 2.200 establiments comercials de Lleida, torna a demanar a les administracions que aturin les noves àrees comercials previstes actualment a la ciutat per reconsiderar-ne la ubicació i la dimensió. La patronal xifra en 240.000 els metres quadrats que sumarien els projectes del nou Carrefour, Torre Salses, Gran Gardeny i l’ampliació de Copa d’Or, i assegura que són “desmesurats” i “inassumibles” per a la capital del Segrià. Així ho va manifestar ahir el president de Pime Comerç Lleida, Manel Llaràs, que va recordar que Lleida és la tercera ciutat catalana de més de 75.000 habitants amb més densitat comercial, amb 15,87 establiments per cada mil habitants, mentre que la mitjana catalana és de 13,47. Segons Llaràs, les noves zones comercials “no portarien cap benefici a la ciutat” i, en canvi, perjudicarien especialment els barris més pròxims, Magraners, la Bordeta i Cappont, on “es perdrien serveis de proximitat i els pisos perdrien valor”.

Precisament les associacions de comerciants de Magraners, la Bordeta i Cappont són tres de les noves incorporacions que ha sumat en les últimes setmanes Pime Comerç, juntament amb les de Democràcia-Cardenal Remolins i l’entitat Slow Shop. El col·lectiu té por de perdre clients i denuncia que les grans superfícies contribuiran a la “degradació comercial” dels barris. Una opinió que, segons Manel Llaràs, també és compartida per la Cambra de Comerç de Lleida, la Federació d’Hostaleria i la Federació de Comerç (Fecom), entitats amb les quals fan “front comú” en aquesta qüestió.

LA XIFRA

240.000
metres quadrats sumarien els nous establiments comercials que hi ha projectats a la ciutat.

Un imant per a una àrea supramunicipal

El govern del PSC dona suport a les noves zones comercials. Les veuen com un atractiu per guanyar clients: 400.000 persones de la demarcació i de la Franja. El parc de mitjanes superfícies de Torre Salses (entre la Bordeta i els Magraners) està pendent del vistiplau d’Urbanisme i també està en tràmit Gran Gardeny, un centre comercial al costat del Camp Escolar, a Rufea. Carrefour va anunciar al juliol que obrirà a finals del 2020 al costat de l’Ll-11.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia