Economia

economia

El Círculo de Empresarios demana gestionar el “sentiment de malestar” de molts catalans

L’organització d’empresaris demana “grans reformes”, entre elles la del finançament autonòmic i de la Constitució per a millorar l’encaix de Catalunya

Amb tot opta per donar suport a l’ús dels poders de l’Estat

El Círculo de Empresarios s’ha afegit a la llarga llista ja d’organitzacions empresarials en opinar de la situació a Catalunya i del imminent referèndum d’independència. L’organització, amb seu a Madrid però que compta entre els seus socis amb noms com Salvador Alemany (Abertis), Antoni Brufau (Repsol) o Isidre Fainé (La Caixa) i amb l’ex polític Josep Piqué entre els seus vicepresidents, destaca en un comunicat que “cal reconèixer que entre molts ciutadans de Catalunya existeix un sentiment de malestar, que és necessari gestionar.

El comunicat, llegit aquest matí pel president de l’organització Javier Vega de Seoane (DKV) reclama “consensuar les grans reformes que són necessàries”, entre les quals n’apunta a la reforma del finançament autonòmic i la reforma constitucional.

En tot cas el Círculo de Empresarios es situa del costat de l’Estat espanyol i recorda que “qualsevol intent d’imposar un projecte polític al marge de la llei ha de tenir una resposta ferma dels poders públics”. L’organització diu en el seu comunicat que la situació a Catalunya està generant trencament a la societat catalana, “enfrontant germans contra germans” i acaba donant el seu suport a “l’exercici responsable dels poders de l’Estat” per a garantir el correcte funcionament de les institucions i el respecte a l’Estat de Dret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia